Повідомили, що забруднює повітря у Луцьку. ВІДЕО

Повідомили, що забруднює повітря у Луцьку. ВІДЕО

Спеціалісти Гідрометцентру визначили, що є найбільшим забрудником повітря у Луцьку.

За їх оцінками, найбільше шкідливих викидів у атмосферу з’являється не через промислові підприємства, а через автомобілі.

Згідно із даними, що записані у екологічний паспорт міста за 2017-й рік, обсяг забруднення повітря вихлопними газами складав 92-95 відсотків, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Також відомо, що за останній рік зріс загальний індекс забрудненості міської атмосфери. Якщо у 2016-му він складав майже дев’ять балів, то у 2017-му сягнув дев’яти цілих 68 сотих.

Читати також: Весна прийшла – у Луцьку знову сморід. ВІДЕО

Хімічними елементами, які перевищують допустиму норму, є діоксид азоту, фенол та формальдегід. Упродовж року зафіксували 234 випадки, коли вміст гранично допустимих концентрацій цих елементів перевищував норму у повітрі міста.

Тенденція до зростання кількості цих речовин в повітрі тримається вже впродовж останніх п’яти років, кажуть фахівці. Також спеціалісти перевірили і радіоактивне забруднення атмосфери. Тут вони кажуть, що лучанам турбуватись не варто, проблем із цим немає.

Нагадаємо, проблема смороду у Луцьку залишається актуальною вже не перший рік. 

Читати також: Це жах, з яким не мають постійно жити лучани, - містянка про сморід у Луцьку

 Зауважимо, головними причинами смороду екологи називають злив стоків підприємств, вивезення твердих відходів, очисні споруди у Липлянах та каналізації від Луцькводоканалу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Турійському районі - ДТП з потерпілими
Наступна новина У Польщі почастішали випадки побиття українців через національність
Останні новини
Схожі новини