Вчені вказали, чим корисне голодування

Вчені вказали, чим корисне голодування

У ссавців під час голодування суттєво покращуються когнітивні здібності. Це з'ясувала група дослідників з Національного інституту проблем старіння в США.

Для експерименту взяли 40 мишей, для яких розробили режим харчування, в рамках якого гризуни нічого не їли кожен другий день дослідження, пише сайті MedicalXpress.

 

За словами вчених, завдяки цій дієті тварини стали уважніші до навколишнього оточення, проявляли пильність. У них також підвищилася активність в тих ділянках мозку, що беруть участь у формуванні пам'яті та навчання.

Науковці встановили, що в організмі гризунів на 50 відсотків підвищилася концентрація нейротрофічних факторів мозку (BDNF). Цей білок стимулює розвиток нейронів та збільшує кількість синапсів (зв'язків між нервовими клітинами).

Вчені зазначають, що коли організм не харчується протягом 10-14 годин, він починає спалювати запаси жиру, спочатку перетворюючи їх в кетони, які безпосередньо впливають на нервові клітини, змушуючи їх продукувати BDNF.


https://24tv.ua/zdorove_harchuvannya_tag5278


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому можуть відмовити у субсидії
Наступна новина Правоохоронці затримали злочинців, які відібрали 30 кг золота у житомирських бізнесменів
Останні новини
Схожі новини