Повідомили, як цього року 9-класники складатимуть ДПА

Повідомили, як цього року 9-класники складатимуть ДПА

У 2020/2021 навчальному році учні 9-х класів складатимуть державну підсумкову атестацію у закладі освіти в письмовій формі за тими ж нормами, що й у 2018/2019 навчальному році.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

«Згідно з нормативними документами атестація випускників 9-х класів може проводитися в закладі освіти або у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Водночас наказ МОН №1262 встановлює, що у 2020/2021 навчальному році ДПА осіб, які завершують здобуття базової середньої освіти, проводиться у закладі освіти в письмовій формі», – зауважують у міністерстві.

І утоснюють: інформація про звільнення від проходження ДПА учнів 9-х класів та/або її проходження онлайн є недостовірною. 
Крім того, спростовують і твердження про ускладнення ДПА для учнів 9-х класів у 2020/2021.

«Завдання для проведення атестації в закладі освіти затверджує керівник закладу освіти. За цими ж нормами ДПА проводилася у 2018/2019 навчальному році», – інформують у відомстві.

Нагадаємо, 2019/2020 навчальному році ДПА для 9-го і 5-го класу скасували через пандемію коронавірусу.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу в Україні виявили понад 7,5 тисячі нових хворих на коронавірус, на Волині – понад 200
Наступна новина Відсьогодні в Україні зобов'язані обслуговувати державною мовою
Останні новини
Схожі новини