«Поводився пристойно, але постійно шептався з юристом». Зеленський зустрівся з нардепами

«Поводився пристойно, але постійно шептався з юристом». Зеленський зустрівся з нардепами

Переможець другого туру президентських виборів, шоумен  Володимир Зеленський 4 травня зустрівся з представниками парламентських фракцій та народними депутатами у Верховній Раді. Як пояснив сам Зеленський, «це було перше знайомство».

«Немає ніяких тісних взаємовідносин, про це рано говорити», - цитує Зеленського Українська правда.

Про розпуск парламенту

Зеленський заявив, що говорити про розпуск Верховної Ради ще зарано, оскільки повноважень президента він ще не має.

«Усі хочуть послухати, чи будемо ми розпускати парламент чи ні. ... Зарано про це говорити, бо ще немає повноважень. Як тільки в мене будуть повноважень, ви отримаєте відповідь», - зазначив він.

Як зазначають джерела видання «Українська правда, які були присутні на зустрічі, Зеленському ставили запитання щодо розпуску Ради, але він не дав чіткої відповіді, чи планує її розпускати, мовляв, «навіщо це робити, якщо буде нормальна співпраця».

Про дату інавгурації

Зеленський додав, що ним була запропонована дата інавгурації 19 травня,  але чи підтримає її Верховна Рада, "буде зрозуміло лише 14 травня – у перший день пленарного засідання парламенту.

«Ми пропонуємо дату 19 травня, бо вже треба працювати... І на зустрічі я пояснював нашу дату, що нам треба вирішити з цією датою, бо в нас є зв'язок з іноземними гостями, які хочуть зрозуміти і свій графік, бо всі хочуть приїхати в Україну для цього святкування, цього дня", - сказав Зеленський.

Він додав, що у лідерів фракцій «є різні думки» щодо дати інавгурації, тому «дату ми напевно зможемо зрозуміти тільки 14 травня на засіданні Верховної Ради».

Щодо дати інавгурації від більшості присутніх на зустрічі лунала пропозиція про проведення інавгурації 28 травня. За даними співрозмовників видання «Українська правда», конкретних домовленостей на зустрічі досягнуто не було і учасники вирішили, що представники фракцій обговорять пропозицію про 19 травня у своїх політсилах.

Водночас спікер ВР Андрій Парубій заявив, що якщо Рада буде проти 19 травня, він готовий внести своїм поданням пропозицію про 28 травня.

Про що ще говорили

За даними джерел видання «Українська правда» у парламенті, які були присутні на зустрічі, Зеленський «пристойно поводився, озвучив свою позицію щодо 19 травня, але постійно перешіптувався і радився із Андрієм Богданом».

Як відомо, Андрій Богдан – один з основних радників Зеленського, а також – адвокат олігарха Ігоря Коломойського.

Петра Порошенка на зустрічі не було, як і голів фракції БПП та «Народний фронт». Окрім дати інавгурації на зустрічі обговорювали питання зовнішньої політики, «ставили запитання щодо його бачення», питання внутрішньої політики, «взаємовідносин з парламентом, взаєморозуміння і довіри» - розповів нардеп від «Самопомочі» Олег Березюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому парку відкрили кафе-пристань
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 5 травня
Останні новини
Схожі новини