Пояснили, чому зменшились повітряні тривоги

Пояснили, чому зменшились повітряні тривоги
Фото ілюстративне kazatin.com

Російська армія зменшила інтенсивність ракетних обстрілів України, віддає перевагу точковим ударам, але загроза нікуди не поділася.

Про це «Українській правді» розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат

Останнім часом тривалість повітряних тривог скоротилася з кількох годин до буквально хвилин 15. Журналісти поцікавилась, із чим це пов'язано і про що може свідчити.

У Повітряних силах пояснюють, що ворог наразі не здійснює масованих обстрілів, але загроза ракетних ударів є актуальною, особливо на сході країни.

«Повітряна тривога триває довший час, коли противник веде масований обстріл. Ми фіксуємо запуск з території ворога, даємо сигнал, після чого місцева влада вмикає сирену сповіщення. Ракета летить від 15 хвилин до години умовно, адже РФ запускає ракети з ближньої території – Білорусі, з кораблів у Чорному морі і зі своєї території також.

Коли йде запуск, грубо кажучи, ракета за ракетою, повітряна тривога лунатиме довше.

Зараз ворог уникає заходити в зону дії української ППО. Наразі російські військові суттєво зменшили інтенсивність ракетних ударів та рідше порушують повітряний простір України літаками та гелікоптерами.

Б'ють точково, в основному «покошмарити» інфраструктуру – зокрема по нафтобазах і промислових об'єктах. Водночас протиповітряна оборона України - на чатах та готова продовжувати нищити ворога вдень і вночі».

Читати також: «Казав, що зробить щеплення тільки вакциною Sputnik». The Economist про шпигуна Іллю Сметаніна


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У війні за Україну загинув ще один Герой з Волині
Наступна новина В бою за Україну загинув Герой з Луцька Андрій Романов
Останні новини
Схожі новини