«Поява в родині «особливої» дитини часто стає великим випробуванням», - учасниця «Пігмаліон 3D»

«Поява в родині «особливої» дитини часто стає великим випробуванням», - учасниця «Пігмаліон 3D»

Ще одна учасниця реаліті-шоу «Пігмаліон 3D», ім’я якої було в секреті на початку ІІ сезону, – Наталія Литвин. Вже зараз вона готова розповісти про себе та свій проект.

Наталія Литвин – вчитель -дефектолог, співзасновник Центру корекційного розвитку для особливих дітей. Про свій проект Наталія розповідає таке:

«У кожної людини настає період філософських запитань: «Яка місія у мене в житті?», «Чи все я зробила, що могла?», «Чи варто,чи…не варто?...» та ін. Такий етап наступив і у нас. Етап переоцінки прожитих днів, здійснених вчинків, і побудови нових задумів. Людина, яка хоче чогось досягнути в житті, повинна знати свої справжні достоїнства і вади, тоді їй легше буде стати кращою.Особливо це важливо, коли ти працюєш з дітьми. І часами, сам дивуєшся, як дитина відчуває тебе - педагога: твій настрій, самопочуття, емоції.

Ми співпрацюємо з обласною громадською організацією «Сходинка в майбутнє». Метою діяльності є  психолого-педагогічна допомога дітям, які мають проблеми у розвитку, допомога сім’ям, родинам, котрі виховують дану категорію дітей. На жаль, кожен рік в Україні все більше народжується дітей з особливими потребами.

Дуже часто, коли в родині з’являється дитина «особлива» - це стає великим випробуванням, яке проходять не всі. Деякі сім’ї розпадаються, де хто віддаляється один від одного, оскільки мама зосереджується на своїй біді і нікого не помічає навколо себе. І кожна така родина, сім’я потребує кваліфікованої допомоги дефектолога, логопеда, психолога та інших спеціальних фахівців.

Звісно, найбільше страждань випадає на долю мами. Адже вона свій весь час присвячує дитині. Ми з колегами намагаємось навчити батьків правильно взаємодіяти з дитиною, навчати та виховувати її.Але мами потребують і особистісної реалізації. Вони- розумні, талановиті, креативні! Проте не всі можуть реалізувати свій  весь потенціал через дитину.

Саме тому ми хочемо створити Центр корекційного розвитку для особливих дітей, який буде оснащений спеціальними меблями,  обладнанням», – розповіла учасниця реаліті-шоу.

За її словами, робота буде організована так, щоб була невелика кількість дітей у групах, що дозволить використовувати індивідуальний підхід у процесі навчання та виховання. По-друге, гнучкість у використанні методів навчання та розвитку.

«Велика увага буде приділятися соціальному блоку, самообслуговуванню. Цей блок складається з таких тем: комунікація, спільна гра, соціально-побутове орієнтування та ін. Це є базові та надзвичайно важливі навички для формування особистості особливої дитини. Також у роботі будуть використовуватися сучасні корекційно-освітні технології. А найголовніше, - це буде заклад, в якому будуть працювати професіонали своєї справи.

Звісно, у цьому шаленому світі простіше жити байдужим до чужого горя та біди. Але людина живе, коли мріє, вірить, піклується, ділиться.

Давайте разом запалимо свічку ВІРИ, НАДІІ, ЛЮБОВІ для діток,що мають вади розвитку, відкривши спільними зусиллями для них заклад, де вони могли б розкрити всі свої можливості, а батькам – поселити надію у краще майбутнє!», – закликає Наталія Литвин.


ГО«Сходинка в майбутнє» – м.Луцьк, вул. Прогресу, 7

Литвин Наталія Ігорівна – вчитель-дефектолог, т. 0507883048;

Сойко Оксана Володимирівна – практичний психолог, т. 0509206586;

Борецька Оксана Василівна – вчитель-логопед, т. 0956062322.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 новинок українського кіно, які варто переглянути
Наступна новина На Волині вісім з десяти споживачів боргують за газ
Останні новини
Схожі новини