Працівник ЛНТУ займався майнінгом криптовалюти

Працівник ЛНТУ займався майнінгом криптовалюти

Працівник Луцького національного технічного університету викрадав персональні дані і продавав їх за криптовалюту.

Про це повідомляє прес-служба Кіберполіції України.

Нагадаємо, про обшуки у виші заявив ректор Петро Савчук під час сесії Волинської обласної ради.

Згодом він пояснював, що технічна база у виші не надто потужна, однак є "талановиті працівники", які могли б займатись добуванням криптовалюти.

Під час обшуків в університеті знайшли апаратуру для "вирощування" біткоїнів.

Як зазначають у кіберполіції, у березні 2017 року за матеріалами зібраними працівниками кіберполіції, слідчі Луцького відділу поліції Волині розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) Кримінального кодексу України.

Згодом встановили причетність одного з працівників університету. За допомогою шкідливого програмного забезпечення він викрадав персональні дані та продавав їх за біткоїни.

Особисту потужну комп’ютерну техніку, яка містить в собі відеокарти з великими об’ємами пам’яті, працівник навчального закладу зберігав та використовував в університеті. 

Приміщення декількох кабінетів, майно (системи кондиціонування та охолодження техніки), електроенергію та можливості доступу до мережі Інтернет, які перебувають у власності державного закладу, він використовував для роботи так званої «майнінгової ферми». У такий спосіб він намагався уникнути сплати комунальних платежів та інших витрат власного рахунку.

Проводяться подальші слідчі дії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліція Британії три тижні чекає, коли злочинець, який з'їв наркотики, сходить в туалет
Наступна новина У Луцьку – літературно-акустичний вечір «Дзиґа», для закоханих пар і тих, хто хоче знайти кохання
Останні новини
Схожі новини