Представники волинських ОТГ зможуть отримати відповіді щодо медреформи

Представники волинських ОТГ зможуть отримати відповіді щодо медреформи

У Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування під головуванням директора Волинського ЦРМС Анатолія Пархом’юка відбулася робоча зустріч із регіональним координатором з підтримки реформи охорони здоров’я у Рівненській та Волинській областях Програми «U-LEAD з Європою» Василем Височанським.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. 

Фахівець буде допомагати об’єднаним територіальним громадам впроваджувати реформу на базовому медичному рівні. 

«Йдеться про те, як діяти, як планувати мережу і якою має бути участь об’єднаної територіальної громади», - зауважив радник Волинського ЦРМС Петро Лавринюк. Тому вони зможуть звернутися із актуальними запитаннями до профільного спеціаліста. 

Нагадаємо, що раніше експерт Василь Височанський за підтримки програми «U-LEAD з Європою» провів тренінг «Управління закладами медичної допомоги в умовах реформування системи охорони здоров’я».

Тренінг організували для представників управлінських команд закладів охорони здоров’я первинного рівня та органів місцевого самоврядування, які відповідають за розвиток охорони здоров’я в ОТГ.

Метою тренінгу було підвищення потенціалу управлінських команд центрів первинної медичної допомоги, а також органів місцевого самоврядування в управлінні медичними закладами в умовах реформування системи фінансування охорони здоров’я.

Під час тренінгу Василь Височанський розповів чимало про медичну реформу, про зміни у сфері охорони здоров’я та “eHealth” – Національній електронній системі охорони здоров’я, про порядок укладення, зміну та припинення договору про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України за програмою медичних гарантій,  про ключові управлінські рішення керівника ЦПМД. Під тренінгу також обговорили фінансове планування доходів тавидатків надавача ПМД на 2018 рік, електронні інструменти з фінансового планування. та економічну сторону практики та її бюджетування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як схуднути, коли у вас сидячий спосіб життя
Наступна новина Приват24 запустив сервіс «Тверезий водій»
Останні новини
Схожі новини