Пресконференція Зеленського. Найцікавіші цитати, які ми почули

Пресконференція Зеленського. Найцікавіші цитати, які ми почули

Сьогодні, 26 листопада, відбулася пресконференція президента Володимира Зеленського. На захід запросили журналісти 32 іноземних та українських ЗМІ. Список журналістів складали у інформаційному департаменті Офісу президента. Акредитації на захід не було через складну епідемічну ситуацію. Пресконференція тривала більш як 5 годин. 

«Перший» публікує найцікавіші, на наш погляд, цитати президента. 

***

«...Є тисячі дрібних посадок, яких не бачать люди. Вони не бачать щоденної роботи правоохоронних органів. Тим не менше, посадки відбуваються і ми потрошку рухаємось вперед».

***

«...Ми в стані війни вже 8 років. Але вважаю, що сьогодні йде залякування з деяких ЗМІ, що, мовляв, завтра буде війна. Ми повністю контролюємо наші кордони і повністю готові до будь-якої ескалації. Ми щоденно отримуємо дані від нашої розвідки, розвідок інших країн-партнерів. Армія у нас потужна, облаштовуємо нашу техніку, збільшуємо військовим заробітну плату». 

***

«...Ми отримали інформацію, що 1 числа (грудня, – ред) в нас буде державний переворот. Є навіть звукова інформація, де представники України і Росії обговорюють участь Ахметова у перевороті (Ренат Ахметов – бізнесмен, олігарх, – ред.). Я вважаю, що це підстава Рената Ахметова. Це буде його велика помилка, бо не можна воювати проти свого народу. Я до цього дуже спокійний і вважаю, що він може навіть про це не знати. Також хочу сказати, що я не Янукович, нікуди не буду бігти».

***

Про заяву колишнього керівника розвідки Бурби щодо зриву операції по вагнерівцям: «...Розповсюдження секретної інформації  – порушення законодавства. Це була операція під назвою Бурба. Його я особисто не дуже гарно знаю, коли прийшов – хотів його звільнити, бо розвідники не дуже гарно про нього говорили. Він керував блокуванням транспорту на Майдані. Коли розганявся Майдан – він там керував транспортом».

«...Бурба вирішив зберегти своє місце, знав, що хочу його звільнити. Тоді Бурба приніс інформацію про ковід, хто вигадав формулу вірусу та вакцини. Він сказав і назвав країну. Він запропонував мені передати цю інформацію Російській Федерації або Китаю. Це була операція «Бурба». Операція від товариша «Пєті».

«...В тій резиденції, де тимчасово живу я, жив і Бурба. Відремонтував її за 11 мільйонів. Він бізнесмен. Такий керівник розвідки мене не влаштовував».

***

Про другий термін: «...Я не прийняв це рішення. Вирішувати буде суспільство. Я виходжу на вулицю і розумію, як до мене ставляться. В мене є діалог з людьми. Приймати це рішення буду з сім’єю і з дітьми. Бо вони всі страждають через мою професію. Я не буду боротися за владу, я борюся за Україну».

***

«...Сьогодні я задоволений тільки однією статистикою — темпами вакцинації. Статистикою смертей я незадоволений. Але зараз ми бачимо спад захворюваності. Я вважаю, що Віктор Ляшко — гарний міністр охорони здоров’я».

***

Про Коломойського: «...У мене немає медіасоюзників, на жаль, мій головний союзник — народ України. Ми — не «ворье» якесь, люди бачать, що ми робимо».

***

Про кадрові рішення: «...Багато людей не витримують, але я радий, що я витримую».

***

«...Що стосується газосховищ – зараз у нас ситуація краща, ніж була у будь-який рік з 2014 по 2018 роки. Наша задача – щоб не було відключень. Можуть бути проблеми: якісь, десь, щось, тимчасово».

***

«...У нас виклик номер один – 2025 рік, коли закінчиться контракт на транзит газу. Це буде складний момент. Ми повинні впроваджувати реформу термомодернізації»

***

«...Чи був я гідним президентом своєї держави – зрозумію найближчим часом».

***

«...Голова офісу повинен воювати і у нього повинен бути полк».

***

До журналіста Михайла Ткача, який проводив розслідування дня народження Єрмака: «...Завдяки вам я не маю права відпочивати будь-де у Києві. Я хочу їхати туди, куди я хочу. Завдяки вам мої діти не можуть нічого святкувати».

***

«...Я поважаю нашу армію і знаю, що вони мене поважають. Вони захищають нашу державу і вони точно не путчисти».

Цитатник із минулої пресконференції – читайте тут.

Підготувала Юлія Галецька


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли про стан волинянина, якому напередодні на виробництві відірвало руку
Наступна новина Чоловікам, які на Волині живцем закопали таксиста, обрали запобіжний захід
Останні новини
Схожі новини