Президент хоче, аби підприємцям за збитки від карантину доплачували з місцевих бюджетів

Президент хоче, аби підприємцям за збитки від карантину доплачували з місцевих бюджетів

У президента вважають, що центральна та місцева влада мають бути партнерами, коли йдеться про компенсацію підприємцям через карантин, і можуть доплачувати кошти до існуючої  матеріальної допомоги.

Про це голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив під час засідання президії  Конгресу місцевих та регіональних влад, на якому обговорювалася допомога бізнесу й людям під час посилення карантинних заходів, інформує Волинська ОДА.

Підготовче засідання президії  Конгресу місцевих та регіональних влад відбулося 24 березня в Офісі президента. Йшлося про посилення карантинних обмежень через поширення коронавірусу, допомогу бізнесу. Участь у засідання, крім урядовців, взяли і голови обласних адміністрацій, представники тергромад.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ФОПам і працівникам із «червоних» зон обіцяють виплатити по 8 тисяч

Чиновники обговорювали механізм спільної підтримки місцевого бізнесу в умовах запровадження додаткових карантинних обмежень.

«Усі розуміють, як важко сьогодні бізнесу, і Президент наполягає, що зараз, у тяжкі часи, підтримка підприємців недостатня. Тому ми разом з представниками місцевої влади повинні посилити цю підтримку для спрощення життя людей», – сказав Андрій Єрмак.

Задля підтримки малого й мікробізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких буде призупинена через посилення карантину, планують застосувати механізм виплати допомог через портал «Дія» (8 тис. грн.).

Місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину. У Волинській ОДА зазначають, що  «представники місцевої влади загалом підтримали ініціативу щодо компенсацій підприємцям, водночас зауважили, що ОТГ мають різні можливості та вже сформовані бюджети».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь привезуть вакцину від коронавірусу Pfizer. Кого нею щеплюватимуть
Наступна новина На Волині хочуть зменшити кількість сміття на полігонах. Що для цього планують робити
Останні новини
Схожі новини