Президент надав почесне звання «Мати-героїня» п’ятьом волинянкам

Президент надав почесне звання «Мати-героїня» п’ятьом волинянкам

Президент України присвоїв почесне звання «Мати-героїня» ще п’яти жінкам Старовижівщини.

Серед представлених до нагороди: Лавринюк Інна Семенівна, Лазарук Марія Леонідівна, Олещук Маргарита Григорівна – з с. Журавлине, Оліферук Алла Іванівна з с. Чевель та Томчук Наталія Григорівна з с. Галина Воля, – йдеться на сайті Старовижівської РДА.

До відзначення цією нагородою представляються багатодітні матері, які виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, створили належні умови для їх інтелектуального, фізичного та духовного розвитку.

8 травня, напередодні Дня матері, виконав приємну місію - вручив жінкам заслужені нагороди - голова райдержадміністрації Максим Приймачук.

- Виховaння однієї дитини це досить серйозна відповідальність і не простa спрaвa, a якщо ми говоримо про п’ять і більше дітей, то це потребує у стільки ж рaзів більше турботи, терпіння та витримки. Ввaжaю, що це спрaвжній подвиг. Своїм приклaдом ви утверджуєте цінності родини. Переконаний, ваші діти будуть гідними громадянами своєї держави – зазначив Максим Петрович.

Очільник району подякував жінкам за їх зразкове виконання материнських обов’язків та побажав гарного здоров’я, добробуту, родинного затишку та Божої ласки для всіх матерів і їх дітей.

До слова, усім жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», відповідно до Закону України «Про державні нагороди України» виплачується винагорода в десятикратному розмірі прожиткового мінімуму року, в якому жінці  присвоєно почесне звання. Зокрема, у 2020 році ця сума становить 21020 грн.

Загалом у Старовижівському районі почесне звання «Мати-героїня» було присвоєно 628 жінкам.

   

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ізвінітє». У Волинській ОДА не стали проводити нараду про обміління Світязя, бо прийшли журналісти
Наступна новина В Україні знову понад пів тисячі нових випадків коронавірусу
Останні новини
Схожі новини