Прийняли закон про порядок переходу до нової церкви

Прийняли закон про порядок переходу  до нової церкви
Фото ілюстративне

Верховна Рада України ухвалила законопроект, яким вносяться зміни до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» в частині зміни релігійними громадами підлеглості. Документ регламентує перехід релігійних громад з підпорядкування однієї церкви до іншої. Тим самим в Україні врегулювали питання переходу церков Московського патріархату до Православної церкви України.

«За» відповідне рішення проголосувало 229 народних обранців,  – передає УНН.

Рішення про перехід, відповідно до закону, ухвалюватиметься на загальних зборах релігійної громади. Збори релігійної громади матимуть правову силу в тому випадку, якщо такі збори пройшли у відповідності до статуту цих релігійних громад.

Читати також: Священику слід шукати собі нову громаду, - у Президента прокоментували церковний конфлікт на Волині

Законопроект врегульовує механізм ухвалення такого рішення. Зокрема, рішення про перехід вважається ухваленим, якщо за таке рішення проголосувало 2/3 громади.

Після того, як громада ухвалила рішення про перехід в підпорядкування іншій церкві, накладається мораторій на відчуження її майна. Мораторій діє до того часу доки юридична процедура переходу не буде завершена.

Читати також: Я не зрадив Христа, - «покараний» священик УПЦ МП з Волині, який перейшов в нову церкву. ВІДЕО

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, документ покликаний унормувати процедуру зміни приналежності релігійних громад діючим в Україні і за її межами релігійним центрам, що сприятиме забезпеченню права людей на свободу світогляду та віросповідання в Україні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де шукати луцьких депутатів: приймальні обранців на онлайн-карті
Наступна новина Вибори президента-2019: нардеп Юрій Бойко подав документи до ЦВК
Останні новини
Схожі новини