Священику слід шукати собі нову громаду, - у Президента прокоментували церковний конфлікт на Волині

Священику слід шукати собі нову громаду, - у  Президента прокоментували церковний конфлікт на Волині
Свято-Михайлівський храм села Красноволя Маневицького району (фото з Фейсбуку Андрія Геналюка)

У випадку, якщо парафіяни не підтримують позицію священика, який не хоче переходити до Православної церкви України (ПЦУ), то йому слід підшукати собі нову громаду.

Переважна більшість православних в Україні хоче мати Помісну церкву в Україні. Про це заявив керівник головного департаменту з питань гуманітарної політики Адміністрації Президента України Юрій Рубан в ефірі одного з телеканалів, – передає УНН.

Нагадаємо, у селі Красноволя Маневицького району місцеві жителі не пустили в храм  єпископа Волинського УПЦ (РПЦ) Нафанаїла з іншими священниками. 

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО СУПЕРЕЧКУ НАВКОЛО ХРАМУ У КРАСНОВОЛІ

«Якщо виникає конфлікт такого роду між священиком і громадою, і громада не підтримує священика, то тоді священику краще пошукати собі іншу громаду. Значить, він не зумів знайти і слова віри, і слова навчання, які би повели за ним громаду. Якщо священик не розуміє, що громада хоче української церкви, а він їй товче і далі мантри про те, що без Кирила ми не обійдемося, то, звичайно, що такий результат абсолютно очікуваний», - зазначив він.

«Раніше парафіян зупиняв психологічний фактор невизнання української церкви Київського патріархату, тепер, коли церква отримала Томос, парафіяни будуть переходити до ПЦУ», – зазначив чоловік.

При цьому він додав, що часові рамки переходу будуть різні для кожної парафії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ратне 1934 року на світлинах американської мандрівниці. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина Місто замете снігом: погода в Луцьку на 15 січня
Останні новини
Схожі новини