Я не зрадив Христа, – «покараний» священик УПЦ МП з Волині, який перейшов в нову церкву. ВІДЕО

Я не зрадив Христа, – «покараний» священик УПЦ МП з Волині, який перейшов в нову церкву. ВІДЕО
Фото ілюстративне

Настоятель храму у селі Мерва Горохівського району протоієрей Павло Кліцук, який разом із прихожанами перейшов в Православну церкву України, розповів, що рішення про заборону служіння «через ухилення в розкол» для нього не має ніякого значення.

Про це священик розповів журналістам у сюжеті ТСН.

«Заборона для мене немає значення для мене. Я хочу бути в лоні української церкви. Я церкві не зрадив, Христу я не зрадив. Я священик, а священик – це місіонер, який повинен нести правду Божу до людей», – наголосив священик.

Місцевий житель Леонід Крістіямполь розповів, як відбулося прийняття рішення у громаді по перехід до нової церкви.

«Батюшка вийшов і каже, чи хтось хоче до Московського патріархату, а всі хором йому – ні! А хто до Українського? Всі», – розповів чоловік.

 

Як радісно і приємно чути вісточки звідусіль про однокурсників, про тих, з ким навчався у Бродівському педучилищі і хто нині серед тих, ким гордяться українці. На Старий Новий рік ТСН у своєму сюжеті розповіла про отця Павла Кліцука (Павло Кліцук), який одним з перших в Україні перейшов разом зі своєю паствою у рідну українську помісну церкву, як і має бути! Пишаємося тобою, Павле, гордимося! Чекаємо влітку у Бродах на ювілейну зустріч випускників!!!

Posted by Олег Грицина on Wednesday, 16 January 2019

Нагадаємо, релігійна громада Різдва Пресвятої Богородиці у селі Мерва Горохівського району стала першою на Волині, що офіційно перейшла з підпорядкування Московського патріархату до Православної Церкви України. Після цього настоятелю Свято-Різдво-Богородичного храму в селі Мерва Павлу Кліцуку заборонили служіння.  Причина – «ухилення в розкол та грубе порушення присяги священнослужителя».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під Луцьком працівник гуртожитку побив 6-класника. ВІДЕО
Наступна новина На Волині найбільше подорожчали овочі та «молочка»
Останні новини
Схожі новини