Про «євробляхи»: авто має бути доступним, але треба пам’ятати про екологічні і безпекові норми

Про «євробляхи»: авто має бути доступним, але треба пам’ятати про екологічні і безпекові норми

Законопроекти про «євробляхи», співавтором яких є голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, узгодженні з Кабміном, ДФС і іншими структурами.

Це проекти законів №8487 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування податком легкових транспортних засобів” і №8488 “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України”.

Що вони передбачають. Це шкала щодо розмитнення вживаних авто. Він стосується не лише тих, хто їздить на «євробляхах» а всіх громадян України. До цього законопроекту є ряд зауважень. Одне з таких зауважень – відмінювання обмеження ввезення транспортних засобів стандартів Євро-4, Євро-5 та Євро-6.

Тобто, в законопроектах дозволяється завозити всі авто. Але всі автомобілі підлягають розмитненню. Аби зберегти питання екологічних і безпекових норм та екологічних стандартів, бо в нас вже є закони, які працюють в сфері екології, ми повинні розуміти, що для того аби до нас тут не їхали «димовози» , нам потрібно передбачити введення поняття техоглядів, які будуть перевіряти стан цих авто, в тому числі їхні викиди і так далі.

Щодо критики, яка звучить про те що в Херсонській чи Миколаївській областях багато «жигулів» то нагадую, що вони купували ці машини згідно діючого законодавства на той час, і якщо в громадянина ця машина вже 20 років, то ми не можемо міняти для нього ці правила, бо він вже її купив і вона в нього вже є.

Якщо ми говоримо щодо власників «євроблях» то вони мають заїжджати за новими правилами. Тобто, тим, які вже заїхали пропонується 180 днів на виїзд, а щоб не було зловживань то думаю, що можна їм дати 60 днів на добровільний виїзд а далі за кожен день перебування на території України має бути якась сплата. І на протязі 180 днів вони мають виїхати з України а потім заїхати стати на митницю і розмитнити авто згідно діючого законодавства. В такому випадку я підтримую проекти законів щодо розмитнення.

Найголовніше, що це стосується не лише власників авто на іноземній реєстрації, а це стосується всіх громадян України.

Як повинні розмитнити ці авто і по яким ставкам наведено в шкалі і таблиці


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вимагають впорядкувати парковку на Центральному ринку. ФОТО
Наступна новина На Волині затримали КамАЗ з деревиною без документів
Останні новини
Схожі новини