Про митрополита Ніфонта знімають фільм. ФОТО

Про митрополита Ніфонта знімають фільм. ФОТО
Кадр із фільму «Повертаючи любов». Фото - із Facebook

Про багаторічного керівника Волинської єпархії УПЦ МП митрополита Ніфонта знімають двосерійний фільм під назвою «Повертаючи любов».

Про це повідомила кореспондент телеканалу «Глас» Катерина Дятлова на своїй сторінці у Facebook.

«У червні написала сценарій, орієнтуючись на одну центральну канву. Але в серпні поїхали знімати на Волинь, і мені довелось кардинально змінити своє рішення і переписати сценарій», – розповіла вона.

Катерина Дятлова пояснила, чому фільм назвала «Повертаючи любов»: «Саме на Волині стало очевидно: у всьому винна любов. Митрополит Ніфонт, від свого сирітського дитинства і до смерті вбирав любов людей свого краю. І сам щедро нею обдаровував. Здавалось, він хотів повернути вкладену в нього любов, віддячити людям». 

Вона додала, що не була особисто знайома з владикою Ніфонтом, «хоча теореточно і могла б».

«У березні минулого року я зняла репортаж про м. Ніфонта до річниці його смерті. Так з ним і познайомились: через людей, які знали і любили його. 
Вивчаючи дитинство, студентські роки і пастирське нелегке служіння м. Ніфонта, я зробила висновок: владика жив так, щоб максимально знайти можливість послужити людям. «ЛюдочкАм», як він сам лагідно називав. Люди йшли до нього у будь-який час доби, він приймав завжди. Якщо через хворобу не міг вийти, то приймав прямо у своїй скромній келії в єпархіальному управлінні», – написала Дятлова.

Також вона розповіла, що перед поїздкою на Волинь у неї із режисером Альоною Дмитрієвською залишалися відкритими питання:

«1) о. Ніфонту не було ще й 30 років, а у нього у храмі на недільних службах причащалось понад 1000 людей. Весь двір біля храму був заповнений людьми. Як таке можливе взагалі, а тоді ж надворі був радянський час?..

2) як м. Ніфонту вдалося погасити вогонь страшної міжконфесійної ворожнечі на Волині в 92 році? 

3) яким чином м. Ніфонт зумів не тільки погасити ворожнечу, але й налагодити співпрацю Церкви з усіма організаційними волинськими структурами соціально-культурної сфери суспільства?»

Катерина Дятлова каже, що допомогли знайти відповіді на ці запитання прості люди, для яких митрополит Ніфонт і досі дорогий.

«Ці ж люди організували для всієї нашої знімальної групи транспорт, нічліги й обіди – просто щоб ми спокійно працювали, заради пам’яті дорогого владики», – зазначила кореспондентка.

Вона додала, що, імовірно, фільм можна буде побачити вже у лютому на YouTube-каналі ТРК «Глас».

Як відомо, митрополит Ніфонт (Василь Андрійович Солодуха) – уродженець села Галина Воля Старовижівського району,  помер 22 березня 2017 року.

Катерина Дятлова оприлюднила фото зі зйомок фільму та кадри з майбутньої стрічки.

Довідково

Телеканал «Глас» – український супутниковий релігійний телеканал, співпрацює з УПЦ Московського патріархату. Позиціонує себе як «сучасне, динамічне, культурологічне телебачення для всієї родини».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ліквідація УКРОПу. 1 серія. БЛОГ
Наступна новина На Волині від чадного газу померли жінка з маленькою дитиною
Останні новини
Схожі новини