Пробне ЗНО-2021. Повідомили дати реєстрації і ціну

Пробне ЗНО-2021. Повідомили дати реєстрації і ціну

Реєстрація для участі в пробному ЗНО-2021 розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно.

Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Визначили вартість проведення пробного ЗНО. Зазначають, що вона різнитиметься за регіонами й коливатиметься в межах від 195 грн до 255 грн.

«Такий розкид пов’язаний з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у тому чи тому регіоні, прогнозованою кількістю тестувань тощо», – розповіли в УЦОЯО.

Також повідомляють, що цьогоріч  вартість проведення пробного ЗНО стала дещо вищою, порівняно з попереднім роком.

«По-перше, це зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань; по-друге, підвищенням оплати праці працівників І тарифного розряду. Так, через складну ситуацію з поширенням Сovid-19 у 2021 році кожний учасник / кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, а отже, кількість тестувань значно зменшиться, унаслідок чого одиниця послуги стане суттєво дорожчою», – пояснили в Українському ЦОЯО.

Також зауважують, що наразі оплата праці осіб, залучених до проведення пробного ЗНО, невисока, проте кількість таких працівників значна і кожен із них працює не менше п’яти годин.

«Не варто забувати і про процедуру оцінювання й отримування результатів. Зокрема під час проведення пробного ЗНО буде утворено експертні комісії з питань установлення порогу «склав / не склав» і визначення результатів учасників пробного ЗНО за рейтинговою шкалою 100–200 балів та експертні комісії з питань визначення результатів учасників пробного ЗНО за шкалою 1–12 балів. А для того щоб кожний учасник / кожна учасниця міг / могла отримати свій результат в означених рейтингових шкалах, ми підтримуємо роботу сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання», – йдеться у повідомленні.

Щоб компенсувати негативні наслідки підвищення вартості пробного ЗНО для здобувачів освіти, створили додаткові можливості для учасників.

Зокрема ухвалили рішення про те, що кожний  учасник чи учасниця пробного ЗНО зможе завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів.

Крім того, Український центр оцінювання якості освіти та ГС «Освіторія» за підтримки МФ «Відродження» підготують офіційні відеокоментарі до завдань пробного ЗНО-2021: експерти Українського центру докладно обіцяють проаналізувати кожне завдання й порадити, як отримати найвищий бал на ЗНО.

Читати також: Учасникам скасованого пробного ЗНО повернули 42 мільйони гривень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Подвійна автотроща у Луцьку, в якій постраждала дитина. Усе, що відомо на цей час про резонансну ДТП
Наступна новина Коронавірус в Україні: за добу одужало більше людей, ніж захворіло
Останні новини
Схожі новини