Пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ» паралізований через страйк польських далекобійників

Пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ» паралізований через страйк польських далекобійників
Фото ілюстративне

Роботу найбільшого на українсько-польській ділянці кордону вантажного пункту пропуску «Ягодин - Дорогуськ» паралізовано страйком польських далекобійників. Міжнародних перевізників просять обирати інші шляхи доставлення товару до Європи!

Про це інформує Державна митна служба України.

Протягом зміни (12 годин) ночі з 5 на 6 вересня на виїзд з України через «Ягодин-Дорогуськ» не пропустили жодної вантажівки. В Україну в'їхало 40. У попередню зміну дня 5 вересня українські митники прийняли 310 транспортних засобів, відправили до Польщі лише 159.

Протест польських перевізників розпочався близько 11 години 5 вересня. За інформацією Люблінської поліції, національна дорога №12 перекрита в обох напрямках через блокування проїзду польськими тягачами та причепами. Анонсували, що акція триватиме щойнайменше 24 години, однак може бути продовжена з огляду на рівень забезпечення вимог протестувальників. Нині через «Ягодин» пропускають лише пасажирські рейсові автобуси міжнародного сполучення.

У черзі на виїзд з України очікує приблизно 2600 вантажівок, на в'їзд в Україну – 350. Держмитслужба в межах компетенції робить усе можливе для розв’язання ситуації, триває діалог щодо збільшення пропускної спроможності з польської сторони. Однак вимоги, які висувають польські перевізники, лежать поза нашою компетенцією, тож вирішенням проблеми займаються на міжурядовому рівні.

Перевізникам пропонують користуватись картою черг у пунктах пропуску на західному та південному кордонах держави.

Наприклад, станом на ранок 6 вересня на виїзд з України в пунктах пропуску на українсько-польській ділянці кордону очікувало:

  • «Краківець-Корчова» – 500 вантажівок;
  • «Рава-Руська-Гребенне» – 550 вантажівок;
  • «Шегині-Медика» –  360 вантажівок.

Читайте також: На «Ягодині» водії в черзі стоять тижнями


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селах біля Луцька завтра не буде газу
Наступна новина Волинські письменники презентували нові книги
Останні новини
Схожі новини