Путін цьогоріч планує «закрити» питання щодо України, - розвідка

Путін цьогоріч планує  «закрити» питання щодо України, - розвідка
Фото ілюстративне

Росія має 3 сценарії 2019-го, щоб повернути Україну в свою орбіту. Про це розповів голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок.

«Перед усіма російськими спецслужбами стоїть конкретне завдання «закрити українське питання» 2019-го. «Закрити» означає повернути Україну в орбіту впливу Російської Федерації. І зробити це настільки надійно, щоб «никаких цветных революций» в Україні більше ніколи не відбулося», - сказав він в інтерв'ю Укрінформ.

Перший сценарій - це реванш проросійських сил за підсумками президентських або парламентських виборів.

«У випадку провалу проросійських або таких, що влаштовують Росію сил на президентських виборах буде застосовуватися другий сценарій, а саме – внутрішня дестабілізація чи так званий «контрольований хаос», щоб змусити Україну силою прийняти умови, які висуває Кремль», - розповів він.

Третій сценарій - військова операція.

«У випадку неможливості застосування перших 2 сценаріїв у Кремлі не виключають відкритої військової агресії проти України», - повідомив керівник спецслужби.

У розвідці вважають, що вірогідність реалізації будь-якого з цих сценаріїв висока.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 25 січня
Наступна новина Назвали найдорожчий бренд у світі
Останні новини
Схожі новини