П’ять ОТГ Волині визнані спроможними. ВІДЕО

П’ять ОТГ Волині визнані спроможними. ВІДЕО

Уряд прийняв рішення про визнання спроможними об’єднаних територіальних громад в низці областей.

Рішення ухвалили на виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», – повідомляє прес-служба Волинського РВ АМУ. 

Визнано спроможними об’єднані територіальні громади, в яких перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів відбулися 24 грудня 2017 року та 29 квітня 2018 року, а також громади, утворені навколо населених пунктів, визначених перспективними планами формування територій громад областей адміністративними центрами ОТГ відповідно до частини четвертої статті 9 Закону.

Прийняття розпорядження дасть змогу громадам використовувати відповідні механізми, передбачені Бюджетним та Податковим кодексами України для забезпечення їх належного функціонування

На Волині спроможними визнали п’ять ОТГ – Затурцівську, Велимченську, Торчинську, Рівненську та Сераховичівську.

До речі, щодо останньої, то на її території живе в межах 2,5 тисяч осіб і свого часу, дехто з обласних чиновників не давав шансів на існування цієї громади. Та всупереч таким прогнозам Сереховичівська сільська ОТГ, яка, як і Велимченська, з’явилася на децентралізаційній мапі Волині завдяки старанням і позиції консультантів Офісу реформ, що діє в межах проекту «ПУЛЬС» при Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України (АМУ).

Про успіхи Сереховичівської сільської ОТГ розповів голова сільради Ростислав Шиманський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У райцентрі Волині на центральній вулиці встановили ліхтарі
Наступна новина Грози та шквальний вітер: синоптики попередили про погіршення погодних умов
Останні новини
Схожі новини