Районів більше не буде: що хоче змінити в Конституції Зеленський

Районів більше не буде: що хоче змінити в Конституції Зеленський

Президент України Володимир Зеленський пропонує змінити окремі положення Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою. Зокрема, ліквідується поняття "район", вводиться інституція префектів.

Згідно з законопроєктом №2598 на сайті Верховної Ради пропонується запровадити наступний перелік адміністративно-територіальних одиниць: громада, округ, область, Автономна Республіка Крим. Про це повідомляє «Українська Правда».

Утворення і ліквідація громад, округів, областей, встановлення і зміна їхніх меж, віднесення поселень до категорії сіл, селищ, міст, найменування і перейменування поселень, громад, округів, областей відноситься до повноважень Верховної Ради за поданням Кабінету міністрів.

Закріплюється, що зміна меж, найменування і перейменування громад та поселень здійснюється з урахуванням думки їх мешканців у порядку, визначеному законом.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кому на Волині платять найвищу зарплатню
Наступна новина А зал освятять? Як Луцьк «втрачав цноту» на концерті «Хамерман Знищує Віруси». РЕПОРТАЖ 18+
Останні новини
Схожі новини