Кому на Волині платять найвищу зарплатню

Кому на Волині платять найвищу зарплатню

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій області (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) становила 8485 грн (в Україні – 10306 грн), що на 18,7% більше, ніж у січні-жовтні 2018р.

Про це повідомляють у Головному управлінні статистики у Волинській області.

За рівнем зарплати Волинь випередила Житомирську, Кіровоградську, Сумську, Тернопільську, Херсонську, Хмельницьку, Чернівецьку та Чернігівську області.

Найбільше отримували працівники зайняті виробництвом меблів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, машин і устатковання, не віднесених до інших угруповань, у сфері фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,9–1,6 рази.

Індекс реальної заробітної плати у порівнянні з січнем–жовтнем 2018р. становив 108,9% (в Україні – 109,5%).

Упродовж жовтня загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати збільшилась на 32,3% і на 1 листопада 2019р. становила 53,6 млн.грн, що дорівнювала 3,7% фонду оплати праці, нарахованого за жовтень.

Вчасно не отримали заробітну плату 3,0 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, або 1,9% від середньооблікової кількості штатних працівників. Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому по 17162 грн.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дощі - не виключені». Синоптики розповіли, якою буде погода на Новий рік
Наступна новина Районів більше не буде: що хоче змінити в Конституції Зеленський
Останні новини
Схожі новини