Волинський журналіст Володимир Данилюк став секретарем Нацспілки журналістів України

Волинський журналіст Володимир Данилюк став секретарем Нацспілки журналістів України

13 травня під час пленуму НСЖУ обрали нового секретаря цієї організації. Члени правління одноголосно проголосували за те, аби секретарем спілки став волинянин Володимир Данилюк.

Володимир Данилюк – заслужений журналіст України, працював заступником головного редактора газети «Віче», багато років є головним редактором «Волинської газети».  У НСЖУ журналіст куруватиме питання розвитку друкованої періодики.

Кандидатуру Володимира Данилюка запропонував голова НСЖУ Сергій Томіленко.

«Після проведених в НСЖУ консультацій пропонуємо до складу секретаріату включити нашого достойного колегу – видавця «Волинської газети» з Луцька Володимира Данилюка. Як головний редактор він постійно і на всіх рівнях відстоює інтереси та позицію друкованих ЗМІ, успішно комунікує з депутатами Верховної Ради, захищає свободу слова в парламентських комітетах. Особливо активність Володимира Данилюка проявилася в ході Всеукраїнських нарад редакторів, де його виступи відзначалися знанням проблем колег, привертали увагу конструктивізмом», - зазначив він.

Як інформують у спілці, необхідність обрання секретаря виникла через те, що багаторічний секретар НСЖУ, керівник львівського видавничого дому «Високий Замок» Степан Курпіль написав заяву про дострокове припинення повноважень «через зосередження на виробничій діяльності».

«Я майже 30 років працюю в журналістиці, і мені здавалося, що я знаю про газети все. Знаю, що поряд з успіхом бувають і складні дні. Наприклад, в ході реформування нашій «Волинській газеті» довелося пройти через низку судів з губернатором Волині, і тільки у Верховному суді остаточно змогли відстояти своє право на реформування. Так і в більшості інших редакцій по всій Україні кожного дня постають все нові виклики. На сьогодні кожна медійна галузь має свою проблематику, а друковане слово в багатьох областях має проблеми не тільки з різними гілками влади, а й з «Укрпоштою». Тож газетна журналістика потребує захисту, і захистити її можна тільки в контексті Національної спілки журналістів України», - наголосив у виступі на пленумі Володимир Данилюк.

За його кандидатуру члени правління проголосували одноголосно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучан попереджають про відключення електроенергії 18 травня
Наступна новина У «Волинській Голландії» прокоментували довжелезний затор біля тюльпанового поля
Останні новини
Схожі новини