Рибпатруль передав Луцькому зоопарку майже 70 кілограмів «браконьєрської» риби

Рибпатруль передав Луцькому зоопарку майже 70 кілограмів «браконьєрської» риби

29 жовтня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля передали 68 кг риби до Луцького зоопарку.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці установи.

На корм тваринам віддали 32 кг риби, конфіскованої у порушників природоохоронного законодавства, та 36 кг - вилученої згідно з актами безгосподарського майна на водних об’єктах області у період з травня по вересень 2021 року.

«Вилучені у порушників водні біоресурси зберігаються на складі Управління. Відповідно до рішень районних судів про конфіскацію водних біоресурсів, комісією приймається рішення щодо безоплатної передачі риби на корм тваринам у вигляді благодійної допомоги. У даному випадку риба передається комунальному підприємству Луцький зоопарк», - розповів керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Волинський рибоохоронний патруль вже не вперше проводить аналогічні заходи. Так, 28 квітня 2021 року до міського звіринця було передано 90 кг риби. В Управлінні сподіваються, що подібні ініціативи допоможуть працівникам зоопарку полегшити утримання мешканців звіринця.

Довідково: За вилов риби забороненими знаряддями лову на порушника чекає адміністративна відповідальність за ч. 4 ст.85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), а саме накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів.
Порушення згідно порядку збуту водних біоресурсів тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з можливою конфіскацією.

Читати також: Чи буде щось на місці будиночка з мавпами, який згорів у Луцькому зоопарку 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина МЗС Польщі заявило про погіршення становища і дискримінацію поляків в Україні
Наступна новина В Україні за минулу добу виявили 17 430 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини