Рішення прийняли майже одноголосно, – настоятель храму у Нововолинську про перехід до ПЦУ

Рішення прийняли майже одноголосно, – настоятель храму у Нововолинську про перехід до ПЦУ

10 квітня релігійна громада храму святих рівноапостольних Кирила та Мефодія прийняла рішення про відлучення московського патріархату та приєднання до ПЦУ під опіку Вінницько-Барської єпархії.

Настоятель храму протоієрей Олександр Горевич розповів БУГ, що після нападу росії на України чекали на зміни та дії від керівництва УПЦ, але коли їх не послідувало, вирішили перейти до ПЦУ.

“На Благовіщення, 7-го квітня, зібралися з членами двадцятки та майже одноголосно прийняли рішення про приєднання до Православної Церкви України. Потім рішення озвучили громаді церкви. Я сказав: «Хто має бажання приєднуйтесь до богослужінь, хто проти, будь ласка, не осуджуйте». Дві третини людей підписалися під моїм зверненням до митрополита Епіфанія”, – зазначив протоієрей Олександр.

І вже 11-го квітня митрополит Епіфаній задовольнив прохання настоятеля та парафіян.

Протоієрей Олександр вважає, що в Україні має бути своя самостійна церква, якою є канонічна помісна Православна Церква України. І кожен настоятель, громада повинні самостійно вирішити яким шляхом їм рухатись.

Безпосередню архіпастирську опіку над ставропігійною парафією від імені Предстоятеля буде здійснювати митрополит Вінницький і Барський Симеон, прийняли таке рішення через те, що він у 2002 році взяв о. Олександра в єпархію та освячував цей храм. Тут відчувається його молитовна підтримка, сказав настоятель храму.

Читати також: «Лишили тільки панахидний столик». На Волині прихожани УПЦ МП винесли майно церкви


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині п'яний водій вантажівки пропонував патрульним хабаря
Наступна новина У «Дії» відтепер можна отримати статус та допомогу для переселенців
Останні новини
Схожі новини