«Різдво святкуватимемо 7 січня», – заява Володимир-Волинської єпархії ПЦУ

«Різдво святкуватимемо 7 січня», – заява Володимир-Волинської єпархії ПЦУ
Собор Різдва Христового у Володимирі-Волинському (джерело фото - cerkva-vv.info)

Попри численні звернення вірян щодо перенесення святкування Різдва на 25 грудня, у Володимир-Волинській єпархії Православної Церкви України прийняли рішення відзначати Різдво 7 січня.

Про це йдеться у заяві пресслужби єпархії.

«Православна Церква України не приймала ніяких соборних рішень по відношенню до перенесення Різдва Христового на 25 грудня, Предстоятель Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословення на це не давав, тому  Різдв’яних Богослужінь у єпархії цього дня відбуватись не буде.

25 грудня 2019 року, Православна Церква вшановує свт. Спиридона, єп. Тримифунтського, чудотворця.

Різдво Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа будемо святкувати 7-го січня», – стверджують у заяві.

Нагадаємо, у Волинській єпархії ПЦУ цього року прийняли рішення святкувати Різдво і 25 грудня, і 7 січня, а весь цей період – з 25 грудня до 7 січня – вважати різдвяними святами. 

Перед цим прихожани Православної церкви України адресували лист митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу із пропозицією провести ще одне різдвяне богослужіння – 25 грудня.

Тоді митрополит із розумінням поставився до цієї ініціативи і повідомив, що «може благословити відправу різдвяного богослужіння 25 грудня». При цьому він наголосив, що не йдеться про відміну святкування Різдва Христового 7 січня. 

Різдвяна служба у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці 25 грудня з нагоди Різдва Христового розпочнеться о 10-й годині.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні на Волині у двох ОТГ вибори, у чотирьох – довибори
Наступна новина Проєкт реконструкції корпусу «Лісової пісні» переміг у конкурсі інвестиційних програм
Останні новини
Схожі новини