«Ризики і жодних гарантій», – Валентин Чернецький про запровадження ринку землі

«Ризики і жодних гарантій», – Валентин Чернецький про запровадження ринку землі

У Волинській обласній раді відбулося обговорення запровадження ринку землі в Україні.

Валентин Чернецький, депутат обласної ради, керівник сільськогосподарського підприємства «Ратнівський аграрій», висловився про неконкурентність українського фермерства. Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

"Сьогодні навіть маленький український фермер знаходиться в глобальному ринку. Сьогодні доходить до того, що на цьому глобальному ринку ми стаємо не конкурентні. Є багато факторів, що цьому сприяють: внутрішні процеси, ПДВ, соєві та ріпакові правила. Тенденція може бути гірша", – зазначив член фракції «Солідарність» Валентин Чернецький.

Він назвав ринок землі частиною успіху європейських країн:

"Ми визначилися з вектором розвитку: Європейський Союз та його цінності. Є моделі успіху європейських країн, і ринок землі в тому числі є складником цієї моделі".

За словами Валентина Чернецького, існує небезпека «загнати в тінь» підприємства іноземних інвесторів.

"Сьогодні влада декларує наміри зробити земельну реформу, щоб вивести ринок землі з тіні. Але створюючи такі умови, ми можемо загнати в тінь підприємства, де засновниками є іноземні інвестори. Як на мене, було би правильно дати можливість іноземному інвестору мати право закріпити за собою той банк землі, на якому він сьогодні працює. Але, сьогодні ми чуємо про те, що в нас буде дешевий фінансовий ресурс. Ніхто не розуміє звідки", – додав депутат.

Як зазначив Валентин Чернецький, має бути ринок землі має грунтовно регулюватися законом.

"Ринок землі може дати поштовх великому росту, а може - й навпаки. Поки нема законодавчих запобіжників, які повинні пакетом прийматися разом з цим законом, ми не хочемо бачити цього ринку ніхто. І іноземці також. Не кожен, ризикуючи, буде вдруге вкладати великі інвестиції в Україну, бо надто ризикове поле діяльності і жодних гарантій", – зазначив депутат.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Там, де росте здоров’я. У Шацькому районі заклали нову плантацію лохини
Наступна новина Для волинських медиків купили нові автомобілі
Останні новини
Схожі новини