Рокині: сумнівний бізнес у заповідній зоні. ВІДЕО

Рокині: сумнівний бізнес у заповідній зоні. ВІДЕО

У селищі Рокині на близько 13 гектарах водойми орнітологічного заказника «Рокинівський» вже кілька років господарює бізнесмен Сергій Балабух. На сполох б’є директор місцевого музею-скансену Олександр Середюк, запевняє, що від рук підприємця потерпають як люди, так і тварини та птахи.

А нещодавно, каже Середюк, Балабух навколо ставу виставив потужну охорону, яка намагалась побити сторожа музею, – ідеться у сюжеті Sfera-TV Lutsk.

На цьому ставку, який є орнітологічним заказником, вже неодноразово гинули цілі сімейства птахів, занесених у червону книгу, щосезону звідси тоннами вивозять рибу, яка розмножується у водоймі – все це справа рук бізнесмена Сергія Балабуха – каже директор музею-скансен Олександр Середюк.

Олександр Середюк розповідає, водоймою мають право користуватися усі без винятку, адже вона зараз належить громаді. Відтак на ставку, часто-гуто влаштовують спортивно-оздоровчі табори для підлітків. А ще місцеві інколи приходять порибалити. Всьому цьому, каже Олександр Середюк, вже кілька років найрізноманітнішими способами заважає волинський бізнесмен Сергій Балабух. Останнім часом хвацький ділок за периметром водойми розставив охорону та дав наказ накидати в воду сухого гілля дерев, аби місцеві не змогли ні купатись ані рибалити.

Окрім того, каже Олександр Середюк, здорові молодики спортивної тіло будови ще й пригрозили сторожу, аби він, мовляв, більше не пхав носа не в свої справи бо отримає, так би мовити, за це сповна.

Чому на водоймі, яка є орнітологічним заказником, відбуваються такі безчинства, та хто дав право бізнесмену і його охоронцям чинити в такий спосіб, журналісти вирішили з’ясувати у голови об’єднаної територіальної громади Олени Твердохліб. Посадовець пояснює: Сергій Балабух є орендарем лише гідроспоруд, однак до ставу жодного стосунку не має.

Більше того, Олена Твердохліб каже: попри численні скарги і претензії, бізнесмену Балабуху знову продовжили термін оренди на дамбу.

Ось такі сумні справи з водоймою у селищі Рокині. Чому  немає впливу на бізнесменів, які в такий спосіб хазяйнують у заповідній зоні, будуть також з’ясовувати і у правоохоронних органах. Тож історія матиме продовження.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вогняний» підводний світ відзняли на Волині. ВІДЕО
Наступна новина Усміхайтеся – це корисно для здоров’я
Останні новини
Схожі новини