Романів та Павлівка. На Волині ще дві парафії перейшли у ПЦУ

Романів та Павлівка. На Волині ще дві парафії перейшли у ПЦУ
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Ще дві парафії Архістратига Михаїла села Павлівка Володимир-Волинського району та Покрови Пресвятої Богородиці села Романів Рожищанського деканату на Волині перейшли до ПЦУ. 

Про це повідомила Волинська єпархія Православної церкви України. 

Представники парафій УПЦ (Московського патріархату) звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з проханням зміни юрисдикції. Відтак, обидві парафії увійшли до складу єпархії. 

«Віряни провели збори, на яких згідно з законодавством переважна більшість ухвалила рішення про возз’єднання з Православною церквою України. На жаль, настоятелі зазначених громад не підтримали прийняті рішення», – йдеться у повідомленні. 

Станом на сьогодні вже 17 парафій у єпархії возз’єдналися з ПЦУ після початку повномасштабної війни росії проти України.

За даними Волинської єпархії, офіційно до ПЦУ уподовж 9-11 травня також перейшли такі парафії: Святої Тройці села Городище, Покрови Пресвятої Богородиці села Пальче, Успіння Пресвятої Богородиці села Баїв, Покрови Пресвятої Богородиці села Озеро, Преображення Господнього села Вічині, Архістратига Михаїла села Щурин Луцького районного деканату, Покрови Пресвятої Богородиці села Городині Рожищанського деканату. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під час благодійного марафону зібрали понад 50 тисяч для військових волинської бригади
Наступна новина У боях з окупантами загинув військовий з Волині Іван Мосійчук
Останні новини
Схожі новини