російські окупанти у фейсбуці створюють групи, де збирають інформацію про українських військових

російські окупанти у фейсбуці створюють групи, де збирають інформацію про українських військових

У фейсбуці російські окупанти створюють низку груп, в яких буцімто шукають зниклих українців, а насправді збирають про них інформацію.

Як розповідає НотаЄнота, наприклад, сторінка «Молитва» має 169 тисяч підписників. Щодня у ній пишуть пости про тих, кого розшукують рідні, де і коли пропали наші захисники. Сторінкою керують три адміністратори з Вірменії.

Ця сторінка керує щонайменше 6 групами із назвами "Пошук зниклих ", "Україна сьогодні, Доброго вечора, ми з України!", "Пошук людей під час війни", "Сильная Украина", "Пошук людей/ Поиск людей".

Усі ці групи мають низку інших модераторів з Вірменії, Індії, Індонезії , Вʼєтнаму тощо. В деяких групах, створених сторінкою "Молитва", черед адміністраторів інші сторінки. Наприклад, Україна - Перемога, яка ще 19 серпня називалася Artemis, яка має майже 50 тисяч підписників. Щодня у таких групах десятки патріотичних постів, а також інформація про зниклих воїнів.

Ссторінка керує щонайменше 6 групами із назвами "Пошук зниклих ", "Україна сьогодні, Доброго вечора, ми з України!", "Пошук людей під час війни", "Сильная Украина", "Пошук людей/ Поиск людей".

Таким чином збирають інформацію про наших захисників, їхніх рідних, а також інформацію про те, де і за яких умов військовий востаннє виходив на звʼязок.

Українців, зокрема волинян, просять повідомляти про такі групи.

Організації та установи, що займаються пошуком зниклих безвісті і обміном військовополонених:

* Національне інформаційне бюро. Для звернень щодо військовополонених або військових, місцезнаходження яких невідоме, : гаряча лінія цілодобово ‒ 1648; +38 044 287 81 65 (дзвінки з-за кордону); електронна пошта: [email protected].

* Кол-центр з розшуку зниклих безвісти осіб при Уповноваженому з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин: 0 800 339 247 ‒ з понеділка по п’ятницю з 9:00-18:00; 095 896 0421 ‒ у вихідні через Viber та Telegram; 099 792 0126 ‒ телефон Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин; електронна пошта для звернень: [email protected].

* Центральне агентство розшуку Міжнародного комітету Червоного Хреста: телефони: +41 22 730 3600 або +380 800 300 155; електронна пошта: [email protected].

* Об’єднаний центр з пошуку та звільнення полонених при Службі безпеки України: телефони: +38 067 650 83 32; +38 098 087 36 01 (цілодобово); електронна пошта: [email protected].

* Гаряча лінія Міністерства внутрішніх справ України для родичів загиблих, полонених та зниклих безвісти військовослужбовців. Тут можна залишити інформацію про своїх рідних, отримати психологічну допомогу та роз’яснення щодо прав родичів військовослужбовців: телефон: +38 089 420 18 66.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Бахмута загинув батько військового медика з Волині Олексія Кушнєра
Наступна новина У випадку блекауту в Луцьку розгорнуть 32 пункти обігріву
Останні новини
Схожі новини