Розповіли, які перформанси будуть на луцькому фестивалі «Мандрівний вішак»

Розповіли, які перформанси будуть на луцькому фестивалі «Мандрівний вішак»

Одне із завдань фестивалю «Мандрівний вішак-2018» — більше ознайомити Луцьк із перформативним мистецтвом.

21 вересня, у перший день фестивалю, на глядачів чекають перформанси від Антона Романова (Київ), Артура Сумарокова (Херсон), Богдана Янчук-Зухера (Львів), – йдеться на сайті театру «ГаРмИдЕр».

Орієнтовно після 16:30 (одразу після променад-спектаклю «ГаРмИдЕр: 2 км театру» і відкриття фестивалю та виставки «Перетин») вони стартують від скверу «Зоряний» біля Луцької галереї мистецтв (вул. Лесі Українки, 24а).

А о 19:30 всіх запросять у дворик Палацу культури міста Луцька (вул. Б. Хмельницького, 1) на інтерактивну лекцію «Все, що потрібно знати про перформанс :)». Ви матимете змогу поспілкуватися на цю тему з доктором філософських наук, професором, завідувачем кафедри культурології СНУ ім. Лесі Українки Вікторією Головей, а також із перформерами.

Під час фесту працюватиме Майстерня «МистецтвоДії», якою керуватиме театральний та кіно-режисер, перформер, який навчався у Марини Абрамович, Януша Багдиги, Кліма, брав участь у проектах Bodies in Urban Spaces (Willi Dorner) та applied poetics in urban space (Claudia Bosse) – Пьотр Аряновський (Київ).

На «Мандрівний вішак» також з’їдуться перформери й акціоністи з різних куточків України: Артур Сумароков (Херсон), Леонід Єжуров (Херсон), Юрій Штайда (Харків), Богдан Янчук-Зухер (Львів), Андрій Гелитович (Львів), Антон Романов (Київ), Олександр Максимов (Дрогобич), Маріанна Максимова (Дрогобич), Ігор Стахнів (Дрогобич). Вони разом із акторами «ГаРмИдЕра» (Юлія Варченко, Марина Ткачова, Оксана Бречко) через перформативні практики досліджуватимуть Луцьк і 23 вересня о 16:00 представлять результати творчої роботи.

А тепер найважливіше! П’ятеро лучан мають можливість 21-23 вересня безоплатно долучитися до команди Майстерні «МистецтвоДії» і отримати досвід творення перформансів від Пьотра Армяновського та інших відомих українських перформерів. Для цього потрібно бути відкритим до експериментів, мати повних 18 років і подати заявку не пізніше 14 вересня за посиланням.

17 вересня організатори оголосять імена 5 відібраних учасників, а вже 23 вересня вони виступлять разом зі знаними перформерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митці з 5 українських міст об’єднаються у Луцьку, щоб показати виставу на даху ЖК «Супернова»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку 10 вересня
Наступна новина Біг у вишиванках та кидання колод: у райцентрі на Волині влаштували «Козацькі забави». ФОТО
Останні новини
Схожі новини