Розповіли, яким буде фестиваль середньовіччя в Луцьку

Розповіли, яким буде фестиваль середньовіччя в Луцьку

У стінах Луцького замку відбудеться одна з найяскравіших подій осені – фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків».

Захід проведуть 2 вересня.

Це один з етапів відбору до національної збірної України, яка представлятиме лицарів на міжнародних змаганнях із середньовічного бою – IMCF World Championship 2019. Про це йшлося 27 серпня під час прес-конференції у «Молодіжному центрі Волині».

За рівнем проведення змагань фест кваліфікують як Кубок України. Капітан клубу «Айна Бера Луцьк» Сергій Ващук розповів, що цього року захід буде більш масштабним. Вже зареєструвались на участь понад 10 клубів з різних міст України. Можливо, будуть гості з-за кордону. Однак, іноземні лицарі рідко приїжджають в Україну, переважно вони відвідують наймасовіші змагання.

На фестивалі змагатимуться в одиночних та масових номінаціях: «меч-меч», «щит-меч», «5 на 5», «16 на 16». Для гостей діятимуть різні атракції, члени громадської організації «Рукотвори Волині» проводитимуть майстер-класи. Крім того, планують провести майстер-клас із середньовічних танців. Буде фуд-зона. Також облаштують три фотозони. Одна з них – середньовічна костюмерна. Можна буде одягнути вбрання часів середньовіччя.

До того ж, на фестивалі будуть присутні середньовічні персонажі, з якими можна буде не тільки зробити знімок, а й поспілкуватись на історичні теми. Можливо, вдасться організувати музичний супровід та лицарську дискотеку. Ще одна родзинка програми – гра арчер-таґ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відверто про лицарство: бійці луцького клубу розповіли про битви, улюблену зброю та ціну обладунків

На завершення відбудеться вогняне шоу. Вартуватиме вхід 80 гривень для дорослих та 40 гривень для дітей. «Ми зацікавлені не в тому, щоб заробляти на цьому фестивалі, а щоб популяризувати цей вид спорту», – розповів Сергій Ващук.

За його словами, спонсорів для дійства шукають досі, процес іде «туго», а ті кошти, які виділило управління промоції та туризму Луцької міської ради пішли на те, щоб оплатити доїзд усіх учасників.

Начальник управління промоції та туризму міськради Катерина Теліпська розповіла, що підтримує лицарський фест, оскільки «Айна Бера» таким чином популяризує бренд міста. «Робота, яку проводять хлопці клубу «Айна Бера», є дуже важливою, вони промують наше місто не лише в Україні, а й за кордоном. Переконана, що будемо підтримувати і надалі. Це той захід, який має відбуватись саме в Луцьку», – сказала вона. Мовляв, наше місто вирізняється з-поміж інших тим, що у ньому найкраще зберігся замок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині злодій з 2-річною дитиною на руках обікрав пасажирів маршрутки
Наступна новина Курс валют на 27 серпня: євро суттєво здешевіло
Останні новини
Схожі новини