Руслана Стефанчука обрали спікером Ради

Руслана Стефанчука обрали спікером Ради

Народного депутата від фракції «Слуга Народу» Руслана Стефанчука обрали головою Верховної Ради. До цього він обіймав посаду віцеспікера парламенту та був представником президента Володимира Зеленського у Раді.

За таке рішення 8 жовтня проголосував 261 народний депутат, пише Громадське.

Зокрема, 222 голоси віддали депутати від «Слуги народу», 15 — «За майбутнє», 18 — від «Довіри» та 6 голосів — від позафракційних депутатів.

На посаду нового голови Верховної Ради висували п'ятьох народних депутатів: Руслана Стефанчука, Ярослава Железняка, Яну Зінкевич, Гео Лероса та Олексія Гончаренка. Під час обговорення Лерос та Железняк зняли свої кандидатури.

Перед цим народні депутати відправили у відставку Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. За це рішення проголосували 284 народних депутати, 74 виступили проти, ще 6 — утрималися.

Що відомо про Стефанчука?

Згідно з даними руху «Чесно», він закінчив Хмельницький університет управління і права за спеціальністю «правознавство» та Технологічний університет Поділля за фахом «менеджмент виробничої сфери».

Був радником першого віцепрем’єр-міністра Степана Кубіва. Входив до складу Науково-консультативної ради при Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Стефанчук також був проректором із наукової роботи Хмельницького університету управління і права. До того працював там асистентом кафедри, старшим викладачем, завідувачем кафедри, доцентом, професором кафедри цивільноправових дисциплін. Займався адвокатською діяльністю.

З 2019 року став радником президента України, у передвиборчій кампанії курував роботу експертних груп. Згодом пройшов до Ради за списком «Слуги Народу».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька відбудеться вирішальний матч чемпіонату Волині з футболу серед аматорських команд
Наступна новина «Мінус один ворог», – депутатка від «Слуги народу» про смерть Антона Полякова. Її освистали в Раді
Останні новини
Схожі новини