Саакашвілі не збирається на допит до СБУ та подасть на спецслужбу до суду

Саакашвілі не збирається на допит до СБУ та подасть на спецслужбу до суду

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі планує судитися зі Службою безпеки України. Окрім того, політик також має намір звернутися з позовом про захист своїх прав до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це Саакашвілі сказав журналістам 26 грудня біля будівлі Головного слідчого управління СБУ у Києві, пише Канал24.

"СБУ викрала мене з дому, застосувала силу, без закону і єдиного документа... Ми готуємо позов до СБУ за бандитів, напад, викрадення людини. Ми також готуємо позов до ЄСПЛ, у позові я вимагатиму компенсацію за викрадення", – розповів Саакашвілі.

Зазначимо, що політик у вівторок, 26 грудня, не з'явиться на допит до СБУ. Про це повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, який пояснив, що його підзахисному надійшли повістки про допит і про взяття зразків для експертизи. Захисник сказав, що проведення одночасно цих слідчих дій є незаконним.

"Ми вже попросили роз'єднати ці слідчі дії. Уже подали клопотання. Сьогодні ми не маємо наміру заходити у кабінет слідчого для проведення слідчих дій", – сказав Чорнолуцький.

У свою чергу Саакашвілі зазначив, що з'явиться для проведення слідчих дій, "коли все буде зроблено згідно із законом".

"Прийду, якщо все буде по закону, якщо будуть дві повістки... Вони хочуть зразок мого голосу, то я їм заспіваю", – сказав політик.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Черги на кордоні з боку країн ЄС простяглися на кілька кілометрів. ВІДЕО
Наступна новина «Інвестор» змінює моду на будівництво, - Андрій Разумовський про рік, що минає
Останні новини
Схожі новини