Самець вже демонструє владу. Як проходить адаптація левенят із Миколаєва у Луцьку

Самець вже демонструє владу. Як проходить адаптація левенят із Миколаєва у Луцьку

Шестимісячні левенята Ларс і Леда, яких привезли до Луцького зоопарку із Миколаєва, наразі живуть окремо від дорослих особин, оскільки триває період адаптації.Тварин Миколаївський зоологічний парк передав як подарунок, а від Луцька до Миколаєва поїхав дикобраз.

Як розповіла Суспільному директорка звіринця Людмила Денисенко, тварини знайомляться з новою територією. 

Шестимісячний самець уже обрав для себе верхню полицю у вольєрі, демонструючи свою владу, каже директорка зоопарку Людмила Денисенко.

"Тварини обмінюються запахами. Думаю, ще 2—6 місяців і їх зведемо. З'явиться новий прайд, де буде лев Ларс і дві левички – Леда та Лана. Старша левиця Даша виконує роль берегині та охоронниці", – додала директорка зоопарку.

Стару левицю, 16-річну Дашу, в липні цього року працівники зоопарку звели з молодою левицею Ланою, якій на момент приїду в Луцьку наприкінці 2020-го року було дев'ять місяців. Після смерті в березні цього року 17-річного старожила зоопарку лева Ніка керівництво луцького звіринця вело перемовини з декількома українськими та закордонними звіринцями.

Після того, коли левиць познайомили, говорить Людмила Денисенко, вирішили привезти нових левенят.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за минулу добу виявили 22 хворих на коронавірус. У яких громадах
Наступна новина Спалах ковіду в дитячому таборі на Одещині: нових хворих продовжують виявляти
Останні новини
Схожі новини