«Самоокупність, про це мова не йде», - керівник Волинського народного хору Олександр Стадник

«Самоокупність, про це мова не йде», - керівник Волинського народного хору Олександр Стадник

Фінансування Державного академічного Волинського народного хору зменшується. Проте, у порівнянні з іншими колективами області він ще в хорошому стані.

Про це в програмі «Прайм-Тайм» телеканалу «Конкурент TV» розповів художній керівник та головний диригент Державного академічного Волинського народного хору Олександр Стадник.

Читати також: «Чи міг я очолити хор Верьовки? Думаю, так. Але...» - Олександр Стадник. ІНТЕРВ’Ю

«Самоокупність, про це мова не йде. Йде мова про те, що зменшується фінансування, на жаль. Я не хочу грішити, бо знаю ситуацію в інших областях. Але це колектив, у якому я працюю більше 30 років, і я відповідальний за тих людей, яким не буде вистачати зарплати, наприклад, виплатити на цей рік. А зарплати в нас це 7-8 тисяч гривень, і якщо зняти якісь мізерні доплати, то.. Розумієте, можна не знищувати колектив, а можна створити такі умови, коли люди просто розійдуться», – зазначив керівник.

Читати також: Волинський хор скасовує концерти за межами області, бо не може перекрити витрати на виїзд

Він шкодує, якщо колектив загубиться, адже через декілька років їм виповниться 50. Волинський хор своєю роботою заслужив визнання не лише в Україні, а й закордоном. Адже колектив намагається не стояти на місці та створює багато нових програм.

«Ми у минулому році до 80 концертів дали. Я сказав так, давайте по Волині здайнемо де ще є якась можливість, де є ще які клуби, бо люди хочуть. Ми маємо їхати, ми маємо людям показувати, що є культура, що є народна пісня. Тому що якщо ми це загубимо, то який сенс тоді в нас», – каже Олександр Стадник.

Глядачі чекають виступів Волинського народного хору. Але гастролі по віддалених районах Волині – старим автобусом та в неопалюваних приміщеннях закинутих клубів – не той спосіб вийти на хоч якусь самоокупність.

Читати також: Філя з філармонії спить у кріслі Стадника. КІТ НА ОФІСІ

«Моя задача, як керівника, і артистів наших створити продукт. Потім цей продукт, щоб його продати, в нього треба вкласти певні кошти, щоб зробити хорошу рекламу, щоб зробити хороший промоушин, і це робиться за пів року, за рік. В це вкладаються гроші. І потім ці гроші окупляються оцими гастролями. В нас грошей не вкладають.

На той самий «Лісапєдний батальйон», підуть люди. Я вже колись казав, немає проблем, я залишу 10 чоловік, візьму там пару оркестрантів, у мене є збірник українських сороміцьких пісень, я зроблю програму, розкажу ще декілька похабних анекдотів на сцені і люди буть йти. Ну хіба це завдання культури опуститися до такого рівня? Вихованням ж теж повинна культура займатися», – додає Олександр Стадник.

Читати також: «Часто під маркою «Волинський народний хор» діють шахраї», - керівник хору Олександр Стадник


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вода у новій школі в Башликах: підрядник усуне недоліки за свій кошт
Наступна новина Музиканти, яких обізвали шахраями, вимагають вибачень від керівника Волинського народного хору
Останні новини
Схожі новини