«Якомусь пуйлу захотілося знищити нашу пісню». Співає Волинський хор...

«Якомусь пуйлу захотілося знищити нашу пісню». Співає Волинський хор...

Відомий далеко за межами країни колектив Волинський народний хор записав звернення до колег з інших регіонів України, які, як і вони, через жахливу війну змушені відкласти свої концертні програми, взяти до рук зброю і захищати свою країну. 

Артисти з Волині у відповідь на той геноцид, який влаштував президент РФ Путін Україні, у відповідь на його прагнення забрати голос в української пісні і в України, – заспівали. 

***

«Дорогі друзі, дорогі українці, в цей страшний і тяжкий час російсько-ординської навали Волинський народний хор хоче сказати, що ми тут, ми разом з українським народом. Ми нікуди не поїхали, ми нікуди не втекли, ми – на своїй землі. Тут наші сімї, тут наші діти. 

Не всі ми зібралися тут, тому що працюємо в різних місцях. Хто в територіальній обороні, хто на блокпостах, хтось в’яже сітки… Але ми є тут. 

Ми хочемо висловити слова підтримки нашим колегам у Чернігові, Києві, Сумах і всіх містах України, де точаться бої. Ми знаємо, як вам тяжко.Тримайтеся, наші рідні! Ми молимося за вас. 

Ви знаєте, ми приготували нову концертну програму, яка називається «Весняна рапсодія», і мали презентувати її 28 лютого. Але якомусь пуйлу захотілося денаціоналізувати нашу країну. Просто забрати в нас мову, пісню і взагалі знищити націю. 

Нічого не вийде в цього недолугого карлика! І пісні нашої весни, пісні нашої перемоги щебудуть звучати по всьому світу. А поки що – тільки так…» – сказав художній керівник колективу Олександр Стадник.

Волинський народний хор: 

Чуєш, мій друже, славний юначе, Як Україна стогне і плаче? З півночі чорна повстає хмара, Рикає хижо московська навала. Ми сміло в бій підем за Україну І голови складем за землю рідну. Ми сміло в бій підем за Русь Святую, І, як один, проллєм кров молодую…

!!! Українська повстанська пісня. Слова пісні написала або переклала на українську мову поетеса Олена Теліга, розстріляна у Бабиному Яру влютому 1942-го…

СЛУХАТИ:


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що там на Волині. Інформація станом на 22:00 2 березня
Наступна новина Прокурор МКС у Гаазі заявив про початок збору доказів у розслідуванні ситуації в Україні
Останні новини
Схожі новини