Савченку подарували копію Томосу. ФОТО

Савченку подарували копію Томосу. ФОТО

Митрополит Луцький і Волинський владика Михаїл під час засідання колегії облдержадміністрації вручив голові Волинської обласної державної адміністрації Олександру Савченку копію Томосу про автокефалію української церкви.

Засідання колегії  відбулося 7 березня, – повідомляють на сторінці губернатора у Фейсбуці.

«Дякую за сприяння у цьому питанні, тому що це тема не лише української церкви, не лише православ’я. Це стосується усіх нас, адже це, фактично, друге визнання незалежності нашої держави і стосується усіх релігій. Завдячуючи владі ми досягнули власної мети. Тож нехай це залишиться на пам’ять», - сказав владика Михаїл.

Своєю чергою, голова облдержадміністрації Олександр Савченко подякував за такий неочікуваний подарунок та відзначив, що завдяки владиці Михаїлу, завдяки Президенту України та українського народу – Волинь перебуває сьогодні в стані активного отримання усіх повноважень, наданих Томосом.

«На сьогодні ми уже твердо можемо видати 101 статут громадам. Ми дійсно не просто перші, а рухаємося з великим відривом. І запевняю, що усе в нас йде у відповідності із законом, мораллю та духовними цінностями», - підкреслив Савченко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ціні газу, який продають людям, частка «Волиньгаз збуту» близько 2 %
Наступна новина Як у WEST AUTO HUB вітали жінок зі святом весни. ФОТО
Останні новини
Схожі новини