Митрополит Павло (Паша Мерседес) відслужив літургію у луцькому храмі

Митрополит Павло (Паша Мерседес) відслужив літургію у луцькому храмі

Очільник Києво-Печерської лаври Петро Лєбєдь, відомий як митрополит Павло (Паша Мерседес), побував у Луцьку. Приїхав, щоб звершити в День пам’яті всіх волинських святих літургію у Благовіщенському соборі, священник якого Володимир Літвенчук «приніс покаяння за розкол». 

Про це пише Волинська служба новин.

Про візит митрополита написали на сайті Києво-Печерської лаври. У день свята намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив божественну літургію у ставропігійному Благовіщенському храмі міста Луцька.

Луцький Свято-Благовіщенський храм відзначився тим, що громада проголосувала за перехід в ПЦУ 15 травня 2022 року. Священник Володимир Літвенчук підтримав це рішення. 16 травня у своєму фейсбуці він публікував указ Епіфанія про прийняття громади в Православну церкву України. 

За декілька днів до переходу Володимир Літвенчук відкрито висловлював своє невдоволення рішеннями синоду УПЦ.  

Володимир Літвенчук

А вже у червні 2022 року настоятель Свято-Благовіщенського храму в Луцьку Володимир Літвенчук після переходу в Православну церкву України повернувся в УПЦ МП і «приніс покаяння за розкол». 

Щодо митрополита Павла, то нещодавно його затримали на кордоні з Молдовою прикордонники. Він віз церковні цінності. Згодом митрополит повідомив, що ці ікони не мають історичної цінності, а сам їхав на лікування до Молдови.  Ще трохи пізніше Паша Мерседес знову втрапив у конфуз. Тероборонівці спитали в нього «Чий Крим?» Дати відповідь він не зміг.

Читайте також: Перехід парафій УПЦ до ПЦУ: на Волині досі діє 547 церков московського патріархату


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на деяких маршрутах буде менше тролейбусів
Наступна новина На Волині жінку обікрав односелець
Останні новини
Схожі новини