СБУ затримала братів-Кононовичів

СБУ затримала братів-Кононовичів

У Києві затримали двох братів-пропагандистів, які працювали на користь Росії.

З власних джерел в правоохоронних органах «Першому» стало відомо, що йдеться про лучан Олександра та Михайла Кононовичів.

«Затримано двох братів - пропагандистів, які мають проросійські та пробілоруські погляди. Є дані, що свідчать про їх тісну співпрацю зі спецслужбами РФ та РБ.

Мета посіпак окупантів - розхитати внутрішню обстановку в країні та створити «потрібну інформаційну картинку» для Росії та Білорусії. Наразі їх картинка – це вид з-за гратів українського ізолятора», – йдеться у повідомленні СБУ.

Брати Кононовичі відомі своєю сумнівною діяльністю ще з часів Революції Гідності.

Члени нині забороненої в Україні комуністичної партії розстрілювали портрети Бандери, Шухевича. З початком російсько-української війни на Донбасі пропагували сепаратизм, поширювали фейки про фашизм на Волині. Їздили в так звану «ЛНР» і проводили прес-конференцію з її самопроголошеними лідерами. Вони виступали на пропагандистських каналах, де поливали брудом українську армію та владу.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала лучанина Іллю Сметаніна, який навів російський вогонь на військовий аеродром.

Олександр Кононович є керівником Волинської обласної організації ленінської комуністичної спілки молоді України, Російської общини Волинської області, волинського осередку ГО «Антифашистський комітет України», білоруської общини «Сябри Волині».

Михайло Кононович теж причетний до «Сябрів Волині», керує Ленінською комуністичною спілкою України, молодіжною ГО «Авангард».

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Окупанти нещадно обстрілюють Бучу. Люди просять про допомогу
Наступна новина «Укрзалізниця» продовжує евакуацію. Що курсуватиме 6 березня
Останні новини
Схожі новини