Ще чотири громади на Волині приєднались до ПЦУ

Ще чотири громади на Волині приєднались до ПЦУ
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Ще чотири парафії на Волині приєднались до Православної церкви України. 

Про це 17-го травня повідомила Волинська єпархія ПЦУ. 

16-го травня митрополит Луцький і Волинський Михаїл задовольнив прохання про входження до єпархії громад, які за рішенням парафіяльних зборів вийшли з Московського патріархату.

Із Православною церквою України возз’єдналися церкви: Зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці села Ржищів Луцького районного деканату, Параскеви П’ятниці сіл Підгірне, Березолуки, Яблунівка Рожищенського (разом із настоятелем отцем Олександром Дацюком), Різдва Пресвятої Богородиці села Ворончин Рожищенського, Покрови Пресвятої Богородиці села Озерце Ківерцівського благочинь.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Ржищеві перехід з Московського патріархату до ПЦУ підтримала більше як сотня місцевих. Однак близько 20 людей, які були проти, просто не прийшли на збори до клубу. Увесь час вони були у церкві, адже боялися, що без них храм «захоплять».

Станом на 16 травня вже 19 парафій у Волинській єпархії зараховано в ПЦУ після масштабної ескалації війни Росії проти України. Як раніше зазначалось, Волинь стала одним з лідерів за переходом храмів до ПЦУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Якщо там буде Україна, ми – повернемося». Лікарка з Донеччини тепер працює у волинській лікарні
Наступна новина На Волині поліцейські затримали двох чоловіків, які викрали мотоцикл
Останні новини
Схожі новини