Ще дві громади на Волині приєдналися до ПЦУ

Ще дві громади на Волині приєдналися до ПЦУ
Фото Волинської єпархії ПЦУ

Ще дві громади на Волині перейшли до Православної церкви України. Зокрема, це громади Рівноапостольного князя Володимира села Дубище Рожищенського і Великомучениці Параскеви П’ятниці села Ратнів Луцького деканату. 

Про це 3-го травня повідомила у Facebook Волинська єпархія ПЦУ. 

«До управління єпархії звернулися громади Рівноапостольного князя Володимира села Дубище Рожищенського і Великомучениці Параскеви П’ятниці села Ратнів Луцького деканату з прохання воз’єднатися з ПЦУ», – йдеться у повідомленні. 

Парафіяни цих сіл провели збори, на яких більшістю вирішили змінити юрисдикцію. Разом із вірянами с. Ратнів приєднатися до ПЦУ вирішив і протоієрей Валентин Савчук.

Нагадаємо, раніше «Перший» писав про те, що прихожани Свято-Володимирського храму у селі Дубище Рожищенської громади вирішили вийти з Московського патріархату. Однак священник Михаїл Бодак залишився вірним УПЦ (МП).

За даними Волинської єпархії ПЦУ, вже одинадцять парафій у їхній єпархії возз’єдналися з ПЦУ після початку повномасштабної війни Росії проти України. 

Читати також: На Волині ще одна парафія перейшла до ПЦУ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинській лікарні відкрили нове відділення
Наступна новина Пішов з життя військовий з Волині
Останні новини
Схожі новини