У волинській лікарні відкрили нове відділення

У волинській лікарні відкрили нове відділення
Скріншот з відео

У Волинській обласній клінічній лікарні на вимоги воєнного часу відкрили нове відділення - хірургії кисті. Відповідну допомогу тут надаватимуть як військовим, так і цивільним. Нещодавно лікарі провели операцію 18-річному хлопцю, який поранив руку, коли рубав дрова. 

Про це 3-го травня повідомив речник медичного закладу Андрій Гнатюк

«Хірургія кисті – новий спеціалізований і сертифікований напрямок лікування травматизму, бо без здорової руки воїн ніколи не почуватиметься впевнено. Адже рука – це сьогодні й зброя кожного солдата.

І що важливо, розвивати хірургію кисті розпочали теж під час війни, Другої світової. Лікарі ж готові надавати допомогу всім, хто її потребує, – і військовим, і цивільним», – написав він. 

За його словами, нещодавно лікарі ровели операцію 18-річному волинянину. Максим Скуба рубав дрова й поранив руку, внаслідок чого сухожилля лівої руки лопнуло. Причому останню травму хлопець мав двічі за місяць. Після чого йому довелось робити операцію.

">http://

У Волинській обласній клінічній лікарні сухожилля зшили, і вже за кілька годин хлопець поводився бадьоро й наступного дня готувався додому.

«Щоправда, реабілітація після таких травм тривала, і гіпс цього разу йому доведеться носити довше, аби необережними рухами не завдати руці нових проблем.

Хірургія кисті – це новий спеціалізований і сертифікований напрямок лікування травматизму, запроваджений в обласній багатопрофільній клініці», – додав Андрій Гнатюк.

Читати також: Планові щеплення дітей у Луцьку: що потрібно знати батькам 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Верховна Рада заборонила діяльність проросійських партій
Наступна новина Ще дві громади на Волині приєдналися до ПЦУ
Останні новини
Схожі новини