Що дала децентралізація мешканцям волинського села. ВІДЕО

Що дала децентралізація мешканцям волинського села. ВІДЕО

Уже понад рік на Волині функціонує Заборольська ОТГ. Що доброго відбулось за рік у громади після об’єднання – журналісти з’ясовували в селі Шепель.

Місцева староста Леся Новосад, як і всі посадовці, взялась нахвалювати так звані реформи, ідеться у сюжеті Сфери-TV.

Щоправда, про конкретні справи, які  реально були зроблені, розповідати не поспішає. Каже, усе в планах.

Ще минулого року в селі мали облаштувати спортивний майданчик. За словами помічника нардепа Сергія Мартиняка Олександа Пизи, на цю добру справу за сприяння депутата з Державного фонду регіонального розвитку  виділили чималі кошти – 300 тисяч гривень. 

Частину грошей, трохи більше 100 тисяч, ще на той час сільський бюджет освоїв.

Та незабаром село Шепель приєднався до Забороля, і з приходом нового голови ОТГ Валерія Боярського справа загальмувала, а грошей і слід пропав. Нині місце, де мали б займатися школярі, чомусь порожнє. А поряд лише гора піску та щебеню.

Леся Новосад розповідає про зовсім інші гроші, в іншому селі, виділені за сприяння Мартиняка.

Тішив нинішній голова Заборольської ОТГ Валерій Боярський  місцеву громаду і будівництвом дитячого садочка. На проектно-кошторисну документацію лише в цьому році виділено 100 тисяч гривень. А ділянка під дошкільний заклад нині заросла бур’яном.

Леся Степанівна констатує фінансову неспроможність громади у вирішенні проблем, скромно замовчуючи відомий факт, що на автомобіль для голови кошти таки знайшлися.

Крім того, аби щось зробити, потрібно намагатись це зробити. Будівництво дитсадка, до прикладу, міг профінансувати Державний фонд регіонального розвитку, але проектів до цієї установи щодо дошкільного закладу громада не подавала.

Розповідями про далекоглядні  плани жителі села Шепель  вже ситі по горло. Кажуть, голова Заборольської ОТГ Валерій Боярський обіцяв багато, однак судячи зі справ укотре їх обвів навколо пальця.

Неозброєним оком видно, що в цьому селі децентралізація користі наразі не принесла. А керівництво ОТГ вчинило з людьми за принципом відомої в народі  приказки: обіцянка-цяцянка, а дурневі радість. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, які статки в директорів луцьких жеків
Наступна новина Волинянка розповіла історію старовинних родинних вишиванок. ФОТО
Останні новини
Схожі новини