Що думають волинські водії та експерти про збільшення штрафу за водіння без ременя безпеки. ВІДЕО

Що думають волинські водії та експерти про збільшення штрафу за водіння без ременя безпеки. ВІДЕО
Фото ілюстративне. Джерело - https://prostonews.com.ua

Нардеп та експерти прокоментували законопроект про підвищення штрафів для кермувальників, які не користуються пасками безпеки, майже у 17 разів, який надійшов нещодавно у парламент.

Про це ідеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Відповідно до документа, штраф має зрости з  51 гривні до 850. 

Народний депутат Ігор Лапін каже, що перш ніж приймати такий законопроект, потрібно добре вивчити всі «за» та «проти», але в цілому він «за» такі нововведення.

«Чи спрацює підвищення штрафів? Думаю, що спрацює. Тому що штраф доведеться платити не тільки водієві за себе. Він має контролювати, щоб пасажири були пристебнуті. Виходячи з того, наскільки зараз серйозна аварійна ситуація на дорогах, ремені безпеки часто-густо рятують життя», – зазначив обранець.

Безсумнівно, наповнювати держбюджет якось потрібно, тож чому б це не зробити з кишень простих водіїв кажуть громадські експерти.

«В цій галузі має бути відповідна системна політика, і в першу чергу спрямована на виховання шляхом зміни поведінки водіїв, а не шляхом жорсткого вибивання грошей із них. Це фактично повернення до тих самих методів, які були ще в часи Януковича. Тільки тоді брали все це готівкою поза протоколом, а тепер намагаються залатати дірявий бюджет різного роду способами», – сказав експерт ГО «Волинський блок» Сергій Адамчук.

Черговою піар-акцією поліцейських руками нардепів називає даний законопроект представник українського моніторингу з дотримання прав людини в правоохоронних органах Антон Цісарук.

Самі водії вважають, що не штрафами, а нормальними роз’ясненнями потрібно стимулювати їх до тих чи інших змін.

Окрім підняття штрафів, вводять також інші зміни. Ширину смуг руху як у містах, так і в селах планують суттєво звузити, рівняючись на європейські стандарти безпеки на дорогах.

Оновлені державні будівельні норми набудуть чинності вже з 1 вересня цього року. Тож водіям доведеться переналаштовуватись їздити на новий лад.

Натомість волинські автолюбителі кажуть, краще б щоб як політики, так і поліцейські почали з себе та навчились елементарного виховання та професійності у роботі, а тоді вже брались за простих і без того бідних людей.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Студентка волинського медколеджу перемогла на всеукраїнському конкурсі. ФОТО
Наступна новина Знайдена у канаві на Волині свиня загинула не від африканської чуми
Останні новини
Схожі новини