Долітався. Волинянина оштрафували за порушення правил «небесного руху»

Долітався. Волинянина оштрафували за порушення правил «небесного руху»
Фото ілюстративне (112.Україна)

На базі авіаційно-технічного клубу «Крила Волині» безробітний волинянин виготовив з підручних деталей літальний апарат, створив на ньому небезпечну ситуацію, за що і був оштрафований – пише Ірина Пасічник («Волинь) з посиланням на Реєстр судових рішень.

У липні 2020-го року умілець перевіз свою конструкцію в с. Радовичі Турійського району, політав там над полями, приватними будинками, автошляхами, електролініями. Згодом приземлився на злітно-посадкову смугу аеродрому місцевого фермерського господарства «Аміла» та, не вимикаючи двигун, переїхав до воріт місцевого музею ретротехніки. Там саме перебували два десятки відвідувачів з дітьми.

Суд прийшов до висновку, що своїми діями льотчик-аматор створив реальну небезпеку для життя людей та призначив чоловікові штраф  – 17 850 гривень. Порушник свою вину визнав і погодився сплатити призначену суму. 
До слова, авіаконструктор з народу не мав реєстраційного посвідчення, сертифіката льотної придатності, дозволу Державної авіаційної служби України на виконання польотів, не мав бортової документації, яка визначається авіаційними правилами України, не пройшов навчання, яке необхідне для виконання польотів, не отримав пілотське посвідчення. Крім того, він не погодив польоти шляхом організації зв`язку з органами обслуговування повітряного руху (ОПР) і органами управління Повітряних Сил ЗСУ.  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки працівників райдержадміністрацій звільнять на Волині. ЦИФРА
Наступна новина Потрапити на контрактну службу в ЗСУ стало складніше - експерти
Останні новини
Схожі новини