Що кожен українець повинен встигнути зробити за літо

Що кожен українець повинен встигнути зробити за літо
Фото- Факти - ICTV

Аби провести незабутнє літо, не обов’язково тікати кудись закордон.

Побудувати плани можна як завгодно, в залежності від смаку, але є речі, які просто необхідно встигнути зробити влітку, тим хто живе в Україні, – повідомляє ВСВІТІ

Навіть якщо ви вже повернулись із відпустки в Італії чи Франції — не слід забувати, скільки всього цікавого чекає на вас вдома!

1. Сходити в Карпати. Гірський туризм в Україні відомий далеко за її межами і несправедливо було б, живучи так близько біля цих вершин — не відвідати їх. Покататись взимку на лижах – це зовсім інше, а от відправитись в похід з наметом, готувати на вогнищі та засинати під зоряним небом — незабутні враження, які є незамінними влітку.

2. Позасмагати біля моря. У нас їх аж два, Азовське та Чорне. Тож обов’язково слід вибрати хоча б одне з них, звільнити пару днів та влаштувати собі неквапний відпочинок на пляжі. Якраз, те що треба після підйому з рюкзаком у гори!

3. Відсвяткувати найгучніше свято літа — Івана Купала. Купання у річці, стрибання через багаття, плетіння вінків та гучні гуляння до ранку — не дарма українці так люблять це літнє свято.

4. 24 серпня відсвяткувати День Незалежності — найпатріотичніше свято літа. У час, коли особливо гостро усвідомлюєш важливість відстоювання незалежності держави, не можливо залишити без уваги цей день.

5. Відвідати один із літніх українських фестивалів. А їх у нас немало, на Заході, у Києві та Одесі — можна знайти круті музичні фестивалі в різних містах. Є заходи із закордонними гуртами, або ж лише з українськими, важкою музикою, або клубною — фестиваль до смаку знайдеться для кожного, тож варто відвідати хоча б один з них.

6. Відкрити для себе нового українського автора. Щорічно в Україні виходить з десяток якісний літературних новинок. Встигнути прочитати всі — завдання не з легких. Але літні вечори — чудовий час аби відкрити для себе нове ім’я у вітчизняній літературі.

7. З’їсти коржів з маком та медом на Маковія. Смачна традиція, котра припадає на 14 серпня. Навіть якщо ви не релігійна людина, то все рівно в дитинстві полюбляли, коли дорослі пригощали вас цими коржами з маком, политими медовим сиропом. І немає жодної причини відмовлятись від цієї традиції.

8. Зварити варення. В Україні в сезон ягід та фруктів усі бабусі роблять свої варення, авторство кожного з яких можна впізнати за смаком. Якщо ви живете самі у місті і не маєте змоги допомагати бабусі у цьому традиційному щорічному ритуалі, то спробуйте самостійно зварити пару баночок. Як бонус — будете мати на зиму пару смаколиків, зроблених власноруч.

А без яких традиційних справ не обходиться ваше літо?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ТОП-5 психологічних прийомів, як продовжити вихідні
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 1 липня
Останні новини
Схожі новини