Що робила на Волині правнучка Івана Франка

Що робила на Волині правнучка Івана Франка

На Волині завітала правнучка Івана Франку Олеся Франко-Маліборська. 

 Як повідомляє любешівська газета «Нове життя», відома гостя завітала на запрошення своїх друзів – родини Мартюшевих. 

Найперше Олеся Франко-Маліборська завітала в Любешівську дитячу музичну школу, де поспілкувалася з викладачами, а для діток провела майстер-клас. Її помічницею була Єлізавета Кузьмич із с. Дольськ.

Саме в присутності правнучки Івана Франка директор музшколи Юрій Будько вручив для Лізи нагороди від Українського фонду культури як лауреату престижного Всеукраїнського конкурсу-огляду за програмою «Нові імена України», котрий нещодавно відбувався в Києві.

А поетеса подарувала дівчинці власну книжку з автографом. Зрештою, кожен охочий мав нагоду отримати збірочку її творів.

Опісля на запрошення керівництва новоствореного музею минулого і сьогодення Любешівщини Олеся Франко оглянула приміщення, де він знаходитиметься, та лишила відгук. А далі побувала на літературній зустрічі в актовому залі Любешівськоволянської гімназії. Із запашним короваєм зустріли особливу гостю. Вірші Олесі Франко звучали у виконанні школярів, у тому числі й покладені нею на музику, а також авторка зачитала та заспівала окремі з них. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про нардепів- «скіфів» і суддю-історію. БЛОГ
Наступна новина У Луцьку вп’яте шитимуть іграшки, аби допомогти дітям з онкологією
Останні новини
Схожі новини