Що робитимуть на Волині, якщо ліжок для хворих на коронавірус в інфекційних лікарнях не вистачить

Що робитимуть на Волині, якщо ліжок для хворих на коронавірус в інфекційних лікарнях не вистачить
Фото ілюстративне

Волинські медики готуються до найгіршого сценарію у зв’язку з можливим поширенням коронавірусу. У такому випадку можуть залишити тільки реанімації і хірургічні відділення у лікарнях, а усі решта перепрофілюють.

Про це розповів керівник обласного управління Ігор Ващенюк під час брифінгу 16 березня, повідомляє Суспільне.

З його слів, якщо населення буде дотримуватися карантинних заходів, розповсюдження інфекції не буде.

Також Ващенюк розповів про імовірний розвиток подій.

«У нас є декілька сценаріїв. Перший – це розміщати хворих, яких ми підозрюємо, в боксовані приміщення для ізоляції. На сьогодні це 74 ліжка. Це, щоб ви розуміли, перша лінія. Наступним етапом будуть інфекційні відділення. Їх у нас є, якщо брати всі ліжка в інфекційних лікарнях, 438. І наступний етап, якщо нам буде не вистачати, кожна лікарня нам до завтра дасть план по своїх загальнотерапевничних ліжках, по переплануванні терапевтичних відділень, кардіологічних, де перебувають хронічні хворі, для розміщення інфекційних хворих. При найпесимістичнішій ситуації – ми можемо залишити тільки реанімації і хірургічні відділення, всі решта будуть перепрофільовані», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, поки що на Волині підтверджених випадків захворювання немає. Три пацієнтки з підозрою на коронавірус перебували у Волинській обласній інфекційній лікарні, однак цей діагноз не підтвердився.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нардепи обрали нового міністра економіки
Наступна новина У центрі Луцька закрилась піцерія. Приміщення здають в оренду
Останні новини
Схожі новини