Серед безробітних волинян половина – з вищою освітою

Серед безробітних волинян половина – з вищою освітою
Фото ілюстративне

За інформацією Волинського обласного центру зайнятості серед тих, хто звернувся за допомогою в центр, 49% – люди з вищою освітою.

Загалом в базі вакансій є 2 736 позицій. Саме стільки можливостей має кожен із пошукачів роботи, який перебуває на обліку в центрі зайнятості, або лише планує звернутися по допомогу.

Про пошукачів роботи, вакансії та заробітні плати розповіла заступник начальника відділу статистики та прогнозування Волинського обласного центру зайнятості Наталія Будчук

Де платять найбільше:

«Ми маємо інформацію щодо середнього розміру заробітної плати у розрізі вакансій. Так, найвищі показники зафіксували у п’яти районах: Луцькому, Володимир-Волинському, Ковельському, Ківерцівському та місті Нововолинську. Йдеться про зарплату понад шість тисяч гривень», – розповіла Наталія Будчук.

«Серед усіх вакансій, які зараз є у нашій базі, 46,1 % – від п’яти до семи тисяч гривень».

В кого найвища зарплата:

«Найбільше отримують законодавці, кваліфіковані спеціалісти сільського господарства, робітники з обслуговування, складання устаткування та машин, кваліфіковані спеціалісти з інструментом», – зазначила жінка.

«За професійними групами структури вакансій найбільшу потребу маємо у: працівниках сфери торгівлі та послуг, робітниках із обслуговування, експлуатації устаткування, кваліфікованих спеціалістах із інструментом».

Також Наталія Будчук розповіла, кого  з-поміж пошукачів роботи більше в освітньому сегменті. «Проаналізувавши структуру безробітних на перше березня поточного року, бачимо: 49 % із них – люди з вищою освітою, 29 % – із професійно-технічною, решта 22 % – громадяни, які отримали загальну середню освіту», – зауважила заступник начальника відділу статистики та прогнозування Волинського обласного центру зайнятості.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Субпроект реалізовують з врахуванням зауваг аудиторів, – Ващенюк
Наступна новина У Польщі назвали вулицю іменем волинянина. ФОТО
Останні новини
Схожі новини